Κ. Ασκούνης: «Ο Δήμος οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα τα οξύτατα προβλήματα των σχολείων»

0
112

Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη συντήρησης στα σχολεία της Καλλιθέας και που σε κάποιες περιπτώσεις εγκυμονούν κινδύνους τονίστηκαν στη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης με το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλλιθέας. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Ασκούνης το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων τον ενημέρωσε πως τα συγκεκριμένα προβλήματα ενώ έχουν τεθεί στο Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο δεν έχει δοθεί λύση.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συζητήθηκε το θέμα της θέρμανσης των σχολείων ενόψει του χειμώνα και της ενεργειακής κρίσης που υπάρχει, ενώ επισημάνθηκε και η ανάγκη να υπάρξει προσπάθεια συμμαζέματος των οικονομικών των Σχολικών Επιτροπών.

Ο κ. Ασκούνης δεσμεύτηκε ότι θα θέσει τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και κάλεσε τη Διοίκηση του Δήμου «…να μην αναλίσκεται μόνο σε δημόσιες σχέσεις με τους φορείς αλλά να προχωρήσει και στην αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων…».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του κ. Ασκούνη

Συναντηθήκαμε με το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και συζητήσαμε για τα θέματα που απασχολούν την Σχολική Κοινότητα.

Μας τόνισαν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις συντηρήσεις των Σχολείων, που σε κάποιες περιπτώσεις εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών. Επίσης μας ενημέρωσαν ότι, όλα τα παραπάνω επανειλημμένα έχουν τεθεί στον Δήμαρχο, αλλά δεν έχει δώσει λύσεις.

Ιδιαίτερη ανησυχία εξέφρασαν για τη θέρμανση των Σχολείων ενόψει του χειμώνα. Ταυτόχρονα, επιβάλλεται να γίνει μία σοβαρή προσπάθεια συμμαζέματος των οικονομικών των Σχολικών Επιτροπών, διότι εάν πριν τις αυξήσεις είχαν οδηγηθεί να χρωστάνε ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΔΕΗ 300.000 € !! τώρα με τις συνεχείς αυξήσεις στο ρεύμα τι να περιμένουμε;

Η πρώτη μας διαπίστωση είναι ότι επαναλάβαμε την ίδια με πέρυσι συζήτηση. Η δεύτερη διαπίστωση είναι ότι η Διοίκηση αναλίσκεται σε δημόσιες σχέσεις με τους φορείς και όχι στην αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων

Την καλούμε να ασχοληθεί επιτέλους με την επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων όπως, αλλαγή κουφωμάτων, επισκευές από πτώσεις σοβάδων, αντικατάσταση επικίνδυνων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, κ.ά. και όχι να επιδίδεται, κυρίως, σε βαψίματα των αύλειων χώρων παρουσιάζοντας μία εικονική πραγματικότητα.

Εμείς, δεσμευτήκαμε, να θέσουμε τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαιτώντας την άμεση επίλυσή τους.

Τα θέματα Παιδείας οφείλουν να αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα του Δήμου.

Comments are closed.