Κ. Ασκούνης: Ο Δήμαρχος να προχωρήσει σε γενναία μείωση των Δημοτικών Τελών…

0
558

Με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης ζητά από τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο  να εφαρμόσει το νόμο και να προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις των Δημοτικών Τελών για το 2021. Αφορμή για την ανακοίνωση του κ. Ασκούνη στάθηκε η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, όπου όπως αναμενόταν η εισήγηση του Δημάρχου για μηδενική αύξηση των Δημοτικών Τελών  ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Στην ανακοίνωση ακόμη γίνεται λόγος για υπέρβαση εξόδων που στόχο έχουν την υπερφορολόγηση των πολιτών.

Η ανακοίνωση του κ. Κώστα Ασκούνη

ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, συζητήθηκε η επιβολή των Δημοτικών Τελών Καθαριότητας για το έτος 2021. Πρόκειται για την φορολογική πολιτική που ασκεί ο κάθε Δήμος, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της υπηρεσίας Καθαριότητας. Εκ του νόμου προβλέπεται ότι τα έσοδα που εισπράττει ο Δήμος ετησίως πρέπει να είναι ίσα με τα έξοδά του, βάσει της Αρχής της Ανταποδοτικότητας.

Ωστόσο για μία ακόμη χρονιά, εντοπίσαμε μαζί με όλες τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης ότι η Διοίκηση του Δήμου εισέπραξε ΚΑΚΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ 6.000.000€ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από τα Νοικοκυριά και τους Καταστηματάρχες ενώ αυτά, έπρεπε να επιστραφούν στους πολίτες με αντίστοιχες μειώσεις. 

Οι πολίτες της Καλλιθέας πρέπει να γνωρίζουν ότι η εμμονή και η πολιτική σκοπιμότητα του Δημάρχου να παρουσιάζει «καλά Δημοσιονομικά Αποτελέσματα» στηρίζεται στην πλασματική και εκτός λογικής διόγκωση των εξόδων του Δήμου που ποτέ δεν πρόκειται να «πραγματοποιηθούν». 

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης, αρκούν δύο παραδείγματα: 

1. Η συντήρηση των οχημάτων για το 2021 προϋπολογίζεται σε 1.275.000€ όταν ο Δήμαρχος δηλώνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο μέσος όρος συντήρησης ανέρχεται σε 350.000€ τον χρόνο. Δηλαδή υπάρχει μία τεχνητή διόγκωση εξόδων κατά 925.000€ !!! Πως είναι δυνατόν να έχουμε αγορές καινούργιων οχημάτων και να δαπανούμε εκατομμύρια ευρώ για τη συντήρησή τους; Μήπως η επεισοδιακή παραίτηση του υπευθύνου για τη συντήρηση των οχημάτων συνδέεται με την αλόγιστη σπατάλη των πόρων του Δήμου;

2. Οι προβλεπόμενες υπερωρίες για το 2021 ανέρχονται σε 1.320.000€ όταν το 2019 ήταν 915.000€ βάσει των στοιχείων που μας έδωσε η Διοίκηση. Μία τεχνητή διόγκωση εξόδων 405.000€!!. Αλήθεια, κύριε Δήμαρχε πόσους συμπολίτες μας γνωρίζετε να παίρνουν 1.000€ το μήνα υπερωρίες τη στιγμή που ο μισθός των νέων είναι κάτω από 500€ το μήνα;;;

Έξι και πλέον χρόνια η πόλη μας είναι ΒΡΩΜΙΚΗ, ενώ οι πολίτες φορολογούνται για ανύπαρκτα έξοδα. Είναι προφανές ότι το Πολυδιαφημιζόμενο «ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ» του Δημάρχου προέρχεται από την υπερφορολόγηση των Νοικοκυριών και των Καταστηματαρχών μέσω των Δημοτικών Τελών.

Όλες οι Παρατάξεις τονίσαμε ότι ο Δήμαρχος έχει μία και μόνο επιλογή:

ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ

Να προχωρήσει σε μία γενναία μείωση των Δημοτικών Τελών.

Comments are closed.