Κ. Ασκούνης: «… ο Δήμαρχος, αρνήθηκε ενημέρωση – συζήτηση για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των μαθητών…»

0
376

Με νέα ανακοίνωση ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης ασκεί δριμύτατη κριτική στον δημάρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο.

Αφορμή στάθηκε η άρνηση του δημάρχου να αποδεχθεί την πρόταση, του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων, της αντιπολίτευσης για ορισμό ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τα μέτρα προστασίας για την ασφαλή παρουσία μαθητών και παιδιών στα σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καλλιθέας.

Ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης μια ημέρα πριν είχε προχωρήσει σε μια ακόμη ανακοίνωση για το ίδιο θέμα κάνοντας λόγο για «…έκδηλο το αίσθημα ανασφάλειας εργαζομένων  γονέων και παιδιών…» προχωρώντας και σε συγκεκριμένες προτάσεις μέτρων που θα έπρεπε να ληφθούν από την διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας προκειμένου να ξεκινήσουν με ασφάλεια οι δομές των βρεφικών και παιδικών σταθμών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΣΚΟΥΝΗ

Η χώρα μας συνεχίζει να βρίσκεται σε συναγερμό λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού με την ανησυχία να έχει χτυπήσει «κόκκινο» για την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών για την έναρξη λειτουργίας των Σχολείων, αλλά και των Βρεφικών – Παιδικών Σταθμών, οι οποίοι άνοιξαν σήμερα. Δυστυχώς, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος, αρνήθηκε την οποιαδήποτε ενημέρωση – συζήτηση για τα μέτρα που πρέπει να πάρει ο Δήμος μας, σχετικά με την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών.

Αντίθετα, προτίμησε να προχωρήσει σε μία εκτός τόπου και χρόνου γενική αναφορά για την καθίζηση – «τρύπα» – στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Ταύρου που έλαβε χώρα πριν δύο χρόνια!!!

Όλες οι Παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου με επιμονή ζητήσαμε να υπάρξει διεξοδική συζήτηση για όλα τα θέματα που άπτονται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Όμως, ο Δήμαρχος επιδεικτικά συνέχισε στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου που κυρίως αφορούσαν άδειες παραχώρησης θέσεων στάθμευσης!

Σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο δε χωράνε παραταξιακές και κομματικές λογικές. Από την αρχή δείξαμε τη διάθεσή μας να βοηθήσουμε με συγκεκριμένες προτάσεις. Αυτό εξάλλου, είναι υποχρέωση και καθήκον μας απέναντι στους πολίτες.

Η απαξίωση και υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει προηγούμενο. Η ουσιαστική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο με προτάσεις κι επιχειρήματα, κατά την αντίληψη του Δημάρχου, είναι άνευ αξίας και χάσιμο χρόνου.

Comments are closed.