Κ. Ασκούνης: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Τώρα η σειρά των Ποντίων

0
325
-

Για την δημιουργία των προϋποθέσεων προκειμένου να υπάρξει αναγνώριση και της Γενοκτονίας των Ποντίων μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον πρόεδρο της Αμερικής Τζο Μπάιντεν κάνει λόγο σε δήλωση του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης.

Αναλυτικότερα η δήλωση του Κώστα Ασκούνη

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις Η.Π.Α. αποτελεί μία πολύ μεγάλη είδηση. Γιατί όχι μόνο αποκαθίσταται μία αδικία ενός αιώνα, αλλά γιατί δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Η ηθική και ιστορική δικαίωση δεν αποτελεί αυτοσκοπό για εμάς. Είναι η προϋπόθεση για να γίνονται σεβαστά από όλους στο σύνολό τους, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το κυριότερο όμως, γιατί και σήμερα ο Νεοθωμανικός Επεκτατισμός της Τουρκίας απειλεί τους γειτονικούς λαούς και την εδαφική τους ακεραιότητα. Η αποδοχή λοιπόν από τη σύγχρονη Τουρκία των εγκλημάτων κατά των Αρμενίων, των Ποντίων και των Ασσυρίων είναι προϋπόθεση ότι αυτά που συνέβησαν τότε δεν θα επαναληφθούν ποτέ.

Είναι προφανές ότι η δήλωση του Προέδρου των Η.Π.Α. Τζο Μπάιντεν αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα για όλους τους λαούς της περιοχής κι ιδιαίτερα για τους αδερφούς μας στην Κύπρο, αλλά και για εμάς τους Έλληνες.

Comments are closed.