Κ. Ασκούνης: Με βάρδιες συνεχίζουν να πηγαίνουν τα παιδιά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

0
239

Οι σοβαρές ελλείψεις που συνεχίζουν να υπάρχουν στο προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Καλλιθέας και οδηγούν τα παιδιά να πηγαίνουν σε βάρδιες, αντί του κανονικού ωραρίου, επισημαίνονται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Ασκούνης.

Ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναφέρεται ακόμη στις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής, που είχε αναλάβει έναντι των εργαζομένων προκειμένου να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, Οκτώβριο του 2021, πλην όμως δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Τέλος ο κ. Ασκούνης εξαίρει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι εργαζόμενοι προκειμένου τα παιδιά να εξυπηρετούνται με ασφάλεια για όσο χρόνο παραμένουν στους Σταθμούς.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση του Κώστα Ασκούνη.

ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΔΙΕΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Ο Δήμος Καλλιθέας έχει την πανελλαδική «πρωτιά» οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του να λειτουργούν ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΔΙΕΣ 800-1100 και 1100-1400 !!!

Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που αδυνατεί να εξυπηρετήσει με ασφάλεια τα βρέφη και νήπια παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, που εγκαίρως είχαν προειδοποιήσει την Διοίκηση.

Μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τον Οκτώβρη του 2021, η Δημοτική Αρχή είχε δεσμευτεί να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού μέσω ΕΣΠΑ, αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχει δώσει καμία λύση και συνεχίζει τη λειτουργία των Βρεφικών Τμημάτων σε βάρδιες.

Οι επιπτώσεις στον οικογενειακό προγραμματισμό είναι μεγάλες και αναγκάζουν πολλές οικογένειες στην αναζήτηση άλλων λύσεων.

Είναι προφανές ότι ενώ οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί αποτελούν τον πλέον ευαίσθητο τομέα των δομών του Δήμου, δυστυχώς δεν αποτελούν βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, που θέλει ένα Δήμο σύγχρονο μεν, με απαρχαιωμένες δομές δε.

Comments are closed.