Κ. Ασκούνης: «…καλή και ασφαλή Σχολική Χρονιά…» – Ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για τις ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες

0
505

Για ευθύνες και κάκιστους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής στην εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Ασκούνης.

Ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας επισημαίνει πως τα μικρά παιδιά θα έπρεπε να στεγαστούν σε σύγχρονα και ασφαλή Νηπιαγωγεία αντί να στοιβαχτούν σε Προκάτ.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Ασκούνης αναφέρεται ακόμη στην παρουσία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης,  την οποία και ευχαριστεί για τη δέσμευση της να φέρει στη Βουλή τα δίκαια αιτήματα της σχολικής κοινότητας για τη Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση.

Αναλυτικότερα η δήλωση του Κώστα Ασκούνη

Θέλω να ευχηθώ σε όλη την σχολική κοινότητα της πόλης μας, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, να έχουν μία καλή και ασφαλή Σχολική Χρονιά.

Στο χαιρετισμό μου στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, μου δόθηκε η δυνατότητα να επισημάνω την ανικανότητα και τους κάκιστους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής στην εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής.

Αντί τα μικρά παιδιά να στεγαστούν σε σύγχρονα και ασφαλή Νηπιαγωγεία, στοιβάχτηκαν σε ΠΡΟΚΑΤ και ακατάλληλες αίθουσες, δημιουργώντας ένταση και αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Είναι φανερό ότι έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί επί 3,5 χρόνια τώρα δεν έκαναν τίποτα για τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή.

Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. κα Φώφη Γεννηματά που παρευρέθηκε στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας για την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς, η οποία ευχήθηκε «Ασφαλή και αποδοτική σχολική χρονιά, χωρίς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών» και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει στο Κοινοβούλιο τη Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση και τα δίκαια αιτήματα της σχολικής κοινότητας.

Comments are closed.