Κ. Ασκούνης και Εργαζόμενοι καταγγέλουν τη Δημοτική Αρχή για αδιαφορία

Για ένα ακόμη παραλίγο ατύχημα κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος  Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης καθώς όπως αναφέρει στην αίθουσα της Ενόργανης Γυμναστικής του Δημοτικού Σταδίου Καλλιθέας «Γρηγόρης Λαμπράκης» αποκολλήθηκε σκουριασμένη μπάρα  η οποία κατέπεσε σε στρώμα που χρησιμοποιείται για την εκγύμναση των αθλητών.

Ο κ. Ασκούνης, στην ανακοίνωση του, επισημαίνει ότι στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας και με αφορμή το τραγικό δυστύχημα του αντιδημάρχου Λάζαρου Λασκαρίδη είχε ζητήσει με έμφαση από το Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο «να προβεί άμεσα σε έλεγχο και συντήρηση όλων των δημοτικών εγκαταστάσεων».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του κ. Ασκούνη

ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

Αν και έχει περάσει ένας μήνας από τον τραγικό θάνατο του Αντιδημάρχου φαίνεται ότι αυτό δεν τους έγινε μάθημα.

Πριν από λίγες ημέρες, στην αίθουσα της Ενόργανης Γυμναστικής, που βρίσκεται κάτω από τις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου, έπεσε από την οροφή μία Σκουριασμένη Μεταλλική Μπάρα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιο παιδάκι. 

Θα περίμενε κανείς ότι η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας θα είχε δείξει την πρέπουσα ευαισθησία και θα είχε προβεί ΑΜΕΣΑ σε ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ όλων των δημοτικών εγκαταστάσεων, όπως ζητήσαμε με έμφαση από τον Δήμαρχο, στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16/05/2023. 

Δυστυχώς, κυριαρχούν η ανικανότητα, η αδιαφορία και η εγκατάλειψη.

Πλέον δεν είναι απλά ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ… πλέον είναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!

Το περιστατικό αξίζει να σημειωθεί έφερε στη δημοσιότητα συνδικαλιστική παράταξη εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας «Εκτός των τειχών» με ανάρτηση  στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουν αναφέροντας χαρακτηριστικά: 

Από τύχη δε θρηνούμε και νέα… θύματα ή τραυματισμούς.

Στο έλεος της αδιαφορίας τους, η στοιχειώδης συντήρηση των χώρων ευθύνης του Δήμου Καλλιθέας.

Πρόσφατα «ξεκόλλησε» ένα σκουριασμένο σίδερο από τον τοίχο της αίθουσας γυμναστικής του Δημοτικού Σταδίου Καλλιθέας, πέφτοντας στο έδαφος, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, αθλούμενος ή εργαζόμενος.

Έχουμε πληροφορίες ότι το προηγούμενο διάστημα υποχώρησε τμήμα σοβά, ευτυχώς σε ώρα και ημέρα που δεν υπήρχε κανείς μέσα στην αίθουσα.

ΡΩΤΑΜΕ:

Ο Τεχνικός Ασφαλείας έχει ελέγξει τον χώρο; Οι εργαζόμενοι, οι αθλητές και αθλήτριες με ποιο τρόπο προστατεύονται; Οι γονείς ενημερώθηκαν για το συμβάν;
Άγνοια; έλλειψη ενημέρωσης; ανικανότητα; ή εγκληματική αδιαφορία από την πλευρά της Διοίκησης;;;

Ότι και να είναι από όλα αυτά, καλούμε άμεσα τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Κωστάκη και το Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Κάρναβο, για την ασφάλεια των εργαζομένων και των δημοτών να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τον έλεγχο όλων των κτηρίων και εγκαταστάσεων ευθύνης του Δήμου.

Μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου να μη λειτουργήσει κανένας χώρος.

Η ασφάλεια, η αξιοπρέπεια, η ζωή μας είναι πάνω από τις προτεραιότητές τους και δεν χωρούν στα ιλουστρασιόν φυλλάδια και στις φιέστες της Διοίκησης.

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Comments are closed.