Κ. Ασκούνης: «…Κάρναβος – Λασκαρίδης – Μαργαρίτη το σκληρό πρόσωπο της Διοίκησης…»

0
167

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρώην δημάρχου Καλλιθέας και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστα Ασκούνη ο οποίος σε ανακοίνωση του «επιτίθεται» τόσο κατά του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου όσο και των αντιδημάρχων και επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων «Όλα για την Καλλιθέα μας» κας Βάσω Μαργαρίτη και «Καλλιθέα Τώρα» κ. Λάζαρο Λασκαρίδη για το «σκληρό πρόσωπο» που έδειξαν κατά την πρόσφατη συζήτηση και ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας οι τέσσερεις Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Προοπτική Ζωής – Κ. Ασκούνης», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» και «Μια Πόλη στο Δρόμο» είχαν καταθέσει αίτημα για συζήτηση που αφορούσε την παραίτηση του Δημάρχου Καλλιθέας από το αίτημα αναίρεσης απόφασης του 7ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία δικαίωσε εργαζόμενη, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών μονογονεϊκής οικογένειας, του Δήμου Καλλιθέας.

Ωστόσο τόσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της διοίκησης του Δήμου όσο και οι Επικεφαλής και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δημοτικών Παρατάξεων που συνεργάζονται με τη διοίκηση ψήφισαν κατά του αιτήματος του συνόλου της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να απορριφθεί το αίτημα τους με 22 ψήφους κατά έναντι 21 υπέρ.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του κ. Κώστα Ασκούνη

Το Δημοτικό Συμβούλιο που προκάλεσαν οι 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης ανέδειξε το σκληρό και νεοφιλελεύθερο πρόσωπο της σημερινής Δημοτικής Αρχής του κ. Κάρναβου.

Η υπόθεση αφορά μία συνταξιούχο υπάλληλο που με απόφαση του Δημάρχου της καταλογίστηκε το ποσό των 21.355 €, διότι εργάστηκε για έναν επιπλέον χρόνο στο Δήμο, παίρνοντας και το 30% της σύνταξής της όπως προβλέπεται από τον νόμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος έχει κάνει ήδη χρήση νέας διάταξης που προβλέπει σε συνταξιούχους να παίρνουν το 70% της σύνταξής τους και να εργάζονται στο Δήμο!!!

Ο Δήμαρχος εξέδωσε αυτήν την απόφαση αδιαφορώντας για το ότι:

1. Η υπάλληλος εργάστηκε με την έγκριση των υπηρεσιών του Δήμου και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

2. Ο Συνήγορος του Πολίτη έλεγξε την υπόθεση και ΔΙΚΑΙΩΣΕ την εργαζόμενη.

3. Η υπάλληλος είναι μονογονεϊκή οικογένεια και έχει δύο ανήλικα τέκνα.

4. Με την κίνησή του αυτή καταπατά κάθε έννοια εργασιακού δικαίου και κάθε έννοια δεδουλευμένων.

Μετά τα παραπάνω, η συνταξιούχος υπάλληλος ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το 7ο Τμήμα όπου εκδικάστηκε η υπόθεση την ΔΙΚΑΙΩΣΕ.

Και ενώ θα περίμενε κανείς να τελειώσει η 5χρονη ταλαιπωρία της συνταξιούχου, ο Δήμαρχος με μία άνευ προηγουμένου κίνηση παρέπεμψε την απόφαση στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (που θα συζητηθεί στις 2/2/2022), ενώ η Νομική Υπηρεσία εισηγήθηκε ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΙΡΕΣΗ, «…αφού η εκκαλούσα δεν ζημίωσε το Δήμο… και δεν συντρέχει κάποια προφανής νομική πλημμέλεια που θα μπορούσε να ελεγχθεί αναιρετικά».

Σε ερώτημα που του θέσαμε εάν υπάρχουν επιπλέον στοιχεία, τα οποία η Νομική Υπηρεσία δεν προσκόμισε στο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εκδίκασε την υπόθεση, αντί για απάντηση το μόνο που εισπράξαμε ήταν ένα ακραίο παραλήρημα που αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο. 

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η συνταξιούχος υπάλληλος θα επιβαρυνθεί με τουλάχιστον 2.500 € για να παραστεί στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, χρήματα πολύτιμα για την ίδια και τα ανήλικα τέκνα της, με τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως οικογένεια.

Είναι φανερό ότι ο Δήμαρχος κρύβει και εμπάθεια και μικρότητα. Αυτά δεν επέτρεψαν στο Δήμαρχο να συνειδητοποιήσει το ρόλο του και με τη σύμπραξη του κ. Λασκαρίδη και της κας Μαργαρίτη, αλλά και την απουσία των συμβούλων της «Ελληνικής Αυγής», η πρόταση των 4 παρατάξεων της Αντιπολίτευσης απορρίφθηκεμε 22 έναντι 21 ψήφων.

Ελπίζουμε ότι μετά από αυτή την απόφασή τους θα έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους ότι επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους απέναντι σε μία ευάλωτη οικογένεια με πολλά προβλήματα.    

Είναι προφανές ότι δεν έχουμε να κάνουμε με έναν κακό εργοδότη, αλλά με ένα κακό αφεντικό.

Comments are closed.