Κ. Ασκούνης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχασε το διανοούμενο της, τον οραματιστή της & η πόλη μας έναν εργάτη της

0
240

Αναμφισβήτητα ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να σκιαγραφήσει καλλίτερα το Θοδωρή Ψαλιδόπουλο είναι ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Ασκούνης.

Ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος επί 16 χρόνια υπήρξε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες, αν όχι ο στενότερος, του Κώστα Ασκούνη καθώς επί δημαρχίας του ο εκλιπών ήταν αντιδήμαρχος της διοίκησης του.

Ο Κώστας Ασκούνης, παρά το γεγονός ότι ο Θοδωρής από το 2014 είχε δημιουργήσει τη δική του δημοτική παράταξη, δεν έπαψε ποτέ να έχει στενή επικοινωνία αλλά και κοινές δράσεις εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης δεν έκρυψε τις τελευταίες ημέρες, πριν το μοιραίο γεγονός, το σοκ που και ο ίδιος υπέστη από την ενημέρωση που είχε πως ο πρώην συνεργάτης του πάλευε στην εντατική για τη ζωή του. 

Αυτό το σοκ αποτύπωσε στην τοποθέτηση του κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ως μοναδικό θέμα την απόδοση τιμής προς το Θοδωρή λέγοντας πως «…Αισθήματα βαθύτατης οδύνης και θλίψης δημιούργησε στο Δήμο και τους Πολίτες της Καλλιθέας η αδόκητη απώλεια σου. Βουβαμάρα και παγωνιά απλώθηκε από άκρη σε άκρη στην Καλλιθέα. Κανείς δε μπορούσε να πιστέψει ότι ο Θοδωρής έφυγε έτσι ξαφνικά για μακρινό ταξίδι. Μαζί με το σοκ ένα μεγάλο γιατί ήταν στα χείλη φίλων και συμπολιτών…».

Συνεχίζοντας ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας με εμφανή συγκίνηση είπε πως «…η Καλλιθέα σήμερα πενθεί για το χαμό ενός άξιου τέκνου της…».

Ο Κώστας Ασκούνης ακολούθως επεσήμανε πως «… ο Θοδωρής ήταν άρρηκτα δεμένος με τα Δημοτικά δρώμενα, έντονα πολιτικοποιημένος με μια σπάνια πνευματική καλλιέργεια και κουλτούρα, με πολιτικό ήθος με αρχές και αξίες, ένας προοδευτικός Αριστερός, ένας ιδεολόγος, άνθρωπος με έμφυτη την ευγένεια, με όραμα για την πόλη και το Δήμο μας. Ήταν ένας άνθρωπος του πολιτισμού και της διανόησης υπηρετώντας με αφοσίωση το Δήμο Καλλιθέας και τους πολίτες του…».

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης συνεχίζοντας έκανε αναφορά στα 16 χρόνια παρουσίας του Θοδωρή Ψαλιδόπουλου στη διοίκηση του ιδιαίτερα στον Πολιτισμό αλλά και στα θέματα Παιδείας και Νέας Γενιάς λέγοντας πως «… συνέβαλε καθοριστικά στην αναβάθμιση των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου μας. Ο Θοδωρής διακήρυττε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αποτελεί στήριγμα του δικαιώματος κάθε πολίτη να εκφράζει και να καλλιεργεί ανεμπόδιστα τις δημιουργικές του δυνάμεις και αναζητήσεις του…» επισημαίνοντας πως ο Θοδωρής έλεγε ότι «…η ερασιτεχνική δημιουργία μπορεί να θεωρηθεί μορφή λαϊκής συμμετοχής στην παραγωγή και κατανάλωση πολιτιστικών αξιών…» για να συνεχίσει λέγοντας «…ο Θοδωρής πάλεψε για μια ισχυρή και αποκεντρωμένη με πόρους και αρμοδιότητες Τοπική Αυτοδιοίκηση, απεξαρτημένη από το σφιχτό εναγκαλισμό του κράτους, για μια Τ.Α. στήριγμα του πολίτη με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόστιμο…».

Ο Κώστας Ασκούνης κατέληξε λέγοντας πως «… με βάση αυτές τις αξίες και απόψεις είχαμε στα 16 χρόνια μια υποδειγματική συνεργασία και κατορθώσαμε να επεκτείνουμε και να διευρύνουμε ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών δομών και υπηρεσιών αναδεικνύοντας το Δήμο Καλλιθέας σε βασικό μοχλό πολιτιστικής ανάπτυξης…»

Τέλος ο κ. Ασκούνης αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο του Θοδωρή Ψαλιδόπουλου για τα 16 χρόνια που οι δυό τους συνεργάστηκαν επί της δικής του δημαρχίας.

Comments are closed.