Κοινοτικοί Σύμβουλοι «Προοπτική Ζωής»: Λέμε όχι στην υποβάθμιση των συμβουλίων μέσω κοινών συνεδριάσεων

0
517

Την αντίθεση τους, στις κοινές συνεδριάσεις των Κοινοτήτων και των τριών Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Καλλιθέας, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωση τους οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Προοπτική Ζωής» – Κώστας Ασκούνης.

Οι δέκα Κοινοτικοί Σύμβουλοι όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι κοινές συνεδριάσεις μετατρέπουν τους Κοινοτικούς Συμβούλους σε παθητικούς παρατηρητές, ενώ υπονομεύεται η ουσιαστική και αποτελεσματική λειτουργία των οργάνων. Ενώ καταλήγοντας επισημαίνουν πως ο θεσμός των Κοινοτικών Συμβουλίων έχει τη δική του αυτόνομη λειτουργία, αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής του και δεν μπορεί να γίνεται όργανο που θα εξυπηρετεί την βούληση της δημοτικής αρχής.  

Η Ανακοίνωση των Κοινοτικών Συμβούλων της «Προοπτική Ζωής»

Εν όψει της σύγκλησης των τριών Κοινοτήτων της Καλλιθέας στις 10/03/2021, στο πλαίσιο μιας κοινής συνεδρίασης, η Κοινοτική Ομάδα της δημοτικής παράταξης «Προοπτική Ζωής» εκφράζει την αντίθεσή της σε αυτή την πρωτοβουλία για συγκεκριμένους λόγους, που συνδέονται με την ίδια τη λειτουργία τους.

Τα μέλη των Κοινοτήτων έχουν εκλεγεί με καθολική ψηφοφορία και, μάλιστα, με ξεχωριστή κάλπη, έχοντας ευρεία δημοκρατική νομιμοποίηση.

Η μέχρι σήμερα λειτουργία των οργάνων είναι υποβαθμισμένη με ευθύνη τόσο των προέδρων όσο και της Δημοτικής Αρχής.

Οι κοινές συνεδριάσεις μετατρέπουν τους Κοινοτικούς Συμβούλους σε παθητικούς παρατηρητές, ενώ υπονομεύεται η ουσιαστική και αποτελεσματική λειτουργία των οργάνων, αφού εξετάζονται θέματα που είναι διαφορετικά μεταξύ των Κοινοτήτων και εν πολλοίς άγνωστα, καθώς αφορούν διαφορετικές γεωγραφικές ενότητες.

Καλούμε τους Προέδρους των Κοινοτήτων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εφαρμόσουν πιστά τον Κανονισμό λειτουργίας που διέπει τα κοινοτικά όργανα.

Ο θεσμός των Κοινοτικών Συμβουλίων έχει τη δική του αυτόνομη λειτουργία, αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής του και δεν αποτελεί όργανο-υπηρέτη της βούλησης της Δημοτικής Αρχής.

Σε ό,τι μας αφορά, δηλώνουμε ότι δεν θα συμβάλλουμε με τη στάση μας στην υποβάθμιση του οργάνου και για τον λόγο αυτόν δεν θα συμμετάσχουμε στην κοινή συνεδρίαση των τριών Κοινοτήτων.

ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ»

Α. ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Α. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

Α. ΓΡΥΠΑΡΗ

Σ. ΖΕΡΒΟΥ

Π. ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Α. ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ

Α. ΓΟΥΡΓΙΩΤΗ

Β. ΜΑΡΑΓΚΟΥ

Δ. ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Comments are closed.