Κοινή ανακοίνωση για Εργασιακό Νόμο: Εκπρόσωπος των πιο σκληρών κύκλων του κεφαλαίου η Κυβέρνηση

0
96

Την αντίθεση τους στην απόφαση της κυβέρνησης να νομοθετήσει νέες ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση οι δημοτικές παρατάξεις “Προοπτική Ζωής”, “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” και “Μια Πόλη στο Δρόμο”.

Στην κοινή τους ανακοίνωση οι τρεις παρατάξεις επισημαίνουν πως οι ρυθμίσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά την κατάργηση των μακροχρόνιων κα αιτήσεων από τους εργαζόμενους, ενώ η παρεμπόδιση στην άσκηση των συνδικαλιστικών καθηκόντων τους προδίδει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης η οποία επιλέγει να ταυτιστεί με τους πιο σκληρούς κύκλους του κεφαλαίου.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση των τριών δημοτικών παρατάξεων 

Οι δημοτικές παρατάξεις “Προοπτική Ζωής”, “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” και “Μια Πόλη στο Δρόμο” εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της Κυβέρνησης να νομοθετήσει νέες ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, οι οποίες αποτελούν ευθεία επίθεση σε μακρόχρονες κατακτήσεις των εργαζομένων.

Η πρακτική κατάργηση της οκτάωρης εργασίας, και η θέσπιση απλήρωτων υπερωριών, σε συνδυασμό με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, είναι ορισμένα από τα μέτρα που στοχεύουν στην ακόμη μεγαλύτερη συμπίεση του κόστους της εργασίας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εργοδοσίας. Θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ήδη υψηλής ανεργίας και την περαιτέρω καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, εξαναγκασμένων σε ατομική διαπραγμάτευση με τους εργοδότες τους. Καμμία, εξάλλου, εγγύηση για την προστασία των εργαζομένων από εργοδοτικές αυθαιρεσίες δεν μπορεί να παράσχει η μετατροπή του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή, όπως έχει αποδείξει η λειτουργία ήδη υπαρχόντων τέτοιων οργάνων.

Στις ρυθμίσεις αυτές έρχεται να προστεθεί νέα επίθεση εναντίον των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων, οι οποίοι παρεμποδίζονται να ασκήσουν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Αυτές οι επιλογές επιβεβαιώνουν την ιδεολογική και πολιτική επίθεση της Κυβέρνησης στον κόσμο της εργασίας και την κοινή πεποίθηση ότι αυτή αποτελεί εκπρόσωπο των πιο σκληρών κύκλων του κεφαλαίου.

Συμμετέχοντας στην πανελλήνια κινητοποίηση εναντίον των νέων μέτρων, καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη και όλους τους εργαζόμενους να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές ρυθμίσεις, προστατεύοντας τις κατακτήσεις τους.

Comments are closed.