Κλείνουν και τα Δημοτικά Σχολεία από την Δευτέρα; Το απόγευμα η ανακοίνωση … Τι γίνεται με Παιδικούς Σταθμούς;

0
373

Σε ένα ακόμη μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης της νόσου φαίνεται ότι προχωρά η κυβέρνηση. Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για το κλείσιμο και των Δημοτικών Σχολείων, με στόχο τον περιορισμό της κινητικότητας και την ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του Covid-19. Παράλληλα με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η τηλεργασία, ενώ και πάλι θα λειτουργήσει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού. ‘Ηδη, οι εκπαιδευτικοί έχουν ενημερώσει τους γονείς των μαθητών τους για εγγραφή των παιδιών στις πλατφόρμες της τηλεκπαίδευσης.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προϊδεάσει για την απόφαση, την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινώσει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τα όσα λέγονται από πηγές της κυβέρνησης, η απόφαση να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία λαμβάνεται όχι γιατί τα σχολεία αποτελούν εστία υπερμετάδοσης, αλλά γιατί αφενός θα περιοριστεί η κινητικότητα, αφετέρου θα σταλεί το μήνυμα ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά,γεγονός που εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει στην κατεύθυνση της τήρησης του συνολικού πακέτου των μέτρων που περιλαμβάνει το δεύτερο lockdown. 

Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη διευκρίνιση για το τι θα γίνει με τα Νηπιαγωγεία τους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς.

πηγή: protothema.gr

Comments are closed.