ΚΚΕ: Κίνδυνος η ανεργία και τα νέα αντεργατικά μέτρα… όχι ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς…

0
616

Το ΚΚΕ αντέδρασε άμεσα στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά μεταφέρονται για το Σάββατο 9 Μαΐου.

Η ανακοίνωση όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας :

«…Η κυβερνητική απόφαση για μεταφορά του εορτασμού της Πρωτομαγιάς μία εβδομάδα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων είναι προσχηματική, γιατί η πανδημία του κορονοϊού δεν θα έχει εξαλειφθεί μέσα σε λίγες μέρες. Οι συμβολικές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά που οργανώνουν όπως πάντα τα εργατικά σωματεία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τους συγκεντρωμένους να φορούν μάσκες και να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους, δεν αποτελούν κίνδυνο για όλα όσα ο λαός κέρδισε μέχρι σήμερα τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα.

Κίνδυνο μπορούν να αποτελέσουν για τους εργαζόμενους η έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, ο συνωστισμός στα εργοστάσια, στα γραφεία, στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις δομές προσφύγων και μεταναστών, στις ιδιωτικές κλινικές εκεί όπου υπήρξε από ανυπαρξία μέτρων έως ολιγωρία. Κίνδυνο για τους εργαζόμενους αποτελεί η ανεργία και τα νέα αντεργατικά μέτρα, που φορτώνει η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία στο λαό μπροστά στη νέα κρίση, γι’ αυτό χρειάζεται η συνδικαλιστική δράση, η μαχητική διεκδίκηση των εργαζομένων.

Ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους ίδιους τους εργάτες, αλλά και στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, σε όλους τους εργαζόμενους που γιορτάζουν την Εργατική Πρωτομαγιά, είναι να δυναμώσει ο αγώνας για να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα της νέας κρίσης, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, για να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικών, ώστε να μην καταρρεύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, μπροστά και σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας, καλύπτοντας συνολικά τις ανάγκες του λαού…».

Ωστόσο το ΠΑΜΕ αποφάσισε, παρά την μεταφορά του εορτασμού, να προγραμματίσει συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας καθώς και στις μεγάλες πόλεις, τηρώντας ωστόσο κανόνες και αποστάσεις.

Το μήνυμα του ΠΑΜΕ φέρεται πως θα είναι «…να μην βρουν κυβερνήσεις και εργοδότες την ευκαιρία λόγω της πανδημίας να εφαρμόσουν αντιεργατικά μέτρα…».

Comments are closed.