Κι όμως η Λίνα Κεχαγιά παραμένει κοντά μας… Ανακοίνωση της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας»…

0
548

Πέρασε ένας χρόνος και κάμποσες ημέρες από την στιγμή που ανακοινώθηκε η απώλεια της Λίνας Κεχαγιά. Όμως η μορφή της, η αίσθηση της παρουσίας της, οι θέσεις της και οι πρωτοβουλίες της στην δύσκολη πραγματικότητα, που σήμερα είναι ακόμη δυσκολότερη,  μας κάνει να πιστεύουμε πως παραμένει ανάμεσα μας, μέσα από τα όσα τολμούσε να αποτυπώσει από τις ενέργειες της, τα γραφόμενα της και τα λεγόμενα της.  
Για την φυσική «απουσία» της Λίνας Κεχαγιά αναφέρθηκε με ανακοίνωσης της η δημοτική παράταξη «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ»

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» αισθάνεται την ανάγκη να ανακαλέσει στη μνήμη της την προσωπικότητα και τη διαδρομή της Δημοτικής Συμβούλου της «Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Καλλιθέας» Λίνας Κεχαγιά, που «έφυγε» πρόωρα πριν από ένα χρόνο.

Βαθειά εμπνευσμένη από τις ανθρωπιστικές αξίες του πολιτισμού και τους αγώνες της Αριστεράς, η Λίνα Κεχαγιά αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στην παιδεία της νέας γενιάς, με «λογισμό και όνειρο» την εκπαίδευση που θα αναδεικνύει και θα καλλιεργεί τις ευαισθησίες των νέων ανθρώπων για ένα κόσμο κοινωνικής δικαιοσύνης, τον οποίο θα σηματοδοτούν οι ποιητές του και θα εκπροσωπούν οι αγωνιστές της δημοκρατίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Σ’ αυτό το σπουδαίο όραμα για την εκπαίδευση παραμένουμε όλοι δεσμευμένοι, τιμώντας την καθηγήτρια που δίδαξε Αισχύλο, Σοφοκλή και Ευριπίδη και έμαθε στα νέα παιδιά πως η ιστορία δεν είναι απλώς η στείρα απομνημόνευση του παρελθόντος, αλλά η πραγματικότητα που μπορεί να διαμορφωθεί με τις ιδέες και την πράξη τους.

Ένα χρόνο χωρίς την Λίνα Κεχαγιά, ανακαλούμε το κύρος της συμμετοχής της στο Δημοτικό Συμβούλιο, την αφοσίωσή της στην ιδέα και την πρόταση ότι ο Δήμος προορίζεται να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών για μια Καλλιθέα, ανοιχτή στους κατοίκους της, χωρίς διακρίσεις, μία πόλη ζωντανή, φιλική προς το ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον, με ισχυρά δίκτυα υποδομών, ποιοτικές υπηρεσίες προς το δημότη, με δράσεις κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης για τους περισσότερο ευάλωτους συμπολίτες μας, με υψηλό επίπεδο της δημόσιας εκπαίδευσης. Για όλα αυτά ο λόγος της Λίνας Κεχαγιά κέρδιζε επάξια το σεβασμό φίλων και αντιπάλων.

Ένα χρόνο μετά, είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε. Αισθανόμαστε φτωχότεροι χωρίς την Λίνα. Αλλά, θα παραμένουμε πάντοτε και οι πιο τυχεροί. Ότι μας ανήκει το προνόμιο, μαζί με την οικογένεια και τους μαθητές της, να μνημονεύουμε ένα σπουδαίο άνθρωπο, ένα δικό μας άνθρωπο.

Comments are closed.