ΚΕΔΕ: «Λαϊκισμός» η μονιμοποίηση συμβασιούχων COVID!

0
247

Την ώρα που η Δικαιοσύνη μετατρέπει συμβάσεις COVID σε αορίστου χρόνου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη συζήτηση «λαϊκισμό»!!!

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπαστεργίου αναφερόμενος στο χθεσινό Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για τις συμβάσεις covid σημείωσε ότι «…ήδη πολλοί εργαζόμενοι έχουν αποχωρήσει γιατί κλείνουν 24μηνο, ενώ πολλοί τελειώνουν  31 Μαΐου…».

Τόνισε ακόμη πως «…οι  Δήμοι έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη προσωπικού…» συμπληρώνοντας: «Δεν είμαι καθόλου βέβαιος όμως ότι προσφέρουμε καλές υπηρεσίες και στους Δήμους και στην πολιτεία, αφήνοντας ελπίδες ότι μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να μονιμοποιηθούν. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους αυτούς που όλο αυτό το διάστημα βοηθήσανε τους Δήμους μας, θα χαρώ να τους έχουμε κοντά μας σε επόμενους διαγωνισμούς αλλά δεν νομίζω πως μπορούμε να πούμε οτιδήποτε άλλο. Μπαίνουμε στη σφαίρα του λαϊκισμού αν μιλάμε για μονιμοποιήσεις».

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ απάντησαν οι επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης» Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμαρχος Πατραίων Κώστας Πελετίδης και του «Συντονισμού Αιρετών» Ν. Σακούτης, ζητώντας να ληφθεί απόφαση και να εκδοθεί ανακοίνωση υπέρ της μονιμοποίησης των συμβασιούχων COVID.

Μάλιστα, ο κ. Ιωακειμίδης υποστήριξε ότι «πρέπει να ληφθεί απόφαση για τη μονιμοποίηση των συγκεκριμένων υπαλλήλων και ας μην γίνει, καθώς δεν φαίνεται η κυβέρνηση να έχει διάθεση να προσλάβει μόνιμους. Πρέπει να κρατήσουμε το προσωπικό μας. Ας μας βρουν καλύτερο τρόπο».

Ο εκπρόσωπος της «Προοδευτικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» Δ. Μπίρμπας ζήτησε να καταρτιστεί μία προκήρυξη αντίστοιχη με την 3Κ/2018, με αυξημένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους COVID.

Πηγή:

Comments are closed.