ΚΕΔΕ: Απόσυρση των άρ. 31 & 48 από το ν/σ του ΥΠΕΣ, ζήτησε στη βουλή ο Β’ αντιπρόεδρος Δ. Κάρναβος

0
524

Την απόσυρση των άρθρων 31 και 48 στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών στον δημόσιο τομέα, οργανωτικές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών και διατάξεις για την αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ», ζήτησε η Κ.Ε.Δ.Ε. κατά την διάρκεια της συζήτησης του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Την Κ.Ε.Δ.Ε. εκπροσώπησε ο Β’ αντιπρόεδρος της, δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος ο οποίος τόνισε πως τόσο για το άρθρο 31 το οποίο προβλέπει πλήθος αρμοδιοτήτων να μεταφέρεται  από το  Δημοτικό Συμβούλιο προς την Οικονομική Επιτροπή, όσο και για το άρθρο 48 το οποίο προβλέπει την μεταφορά στην εκκλησία της διοίκησης και των εσόδων από τους ναούς οι οποίοι βρίσκονται εντός των κοιμητηρίων. απαιτείται διαβούλευση.  

Αξίζει να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα άρθρα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση πολλών στελεχών της ΚΕΔΕ που ανήκουν στην κυβερνητική πλευρά. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης ο οποίος τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο στην ουσία καταργείται το δημοτικό συμβούλιο

Comments are closed.