Καύσωνας vol. 2: Ανεβαίνει στα 45 το θερμόμετρο – Συμπολίτες μας… Προσοχή!!!

0
447

Ξεκινά από σήμερα νέος καύσωνας, όχι ότι σταμάτησε ποτέ να μας κάνει παρέα τις τελευταίες ημέρες, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για ιστορικό καύσωνα που θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρονται το θερμόμετρο θα φθάσει και τους 45 βαθμούς Κελσίου κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το επόμενο τριήμερο.

 

Ωστόσο αυτή τη φορά ο καύσωνας έρχεται χωρίς διάθεση «διαλείμματος» καθώς οι ειδικοί μιλούν για νέα θερμική έξαρση από την Τρίτη 25 Ιουλίου η οποία θα μας ταλαιπωρήσει μέχρι και την Πέμπτη 27 Ιουλίου διατηρώντας τις δύσκολες συνθήκες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι μετεωρολόγοι η Κυριακή αναμένεται να είναι η χειρότερη μέρα οπότε και θα «χτυπήσουν» τα 45άρια και θα δυσκολέψουν κατά πολύ την κατάσταση και στην Αττική. 

Τι ανέφερε ο Λαγουβάρδος για το μέγα – καύσωνα στο iEidisis

«Έχουμε ένα πολύ δύσκολο τριήμερο μπροστά μας», τόνισε μιλώντας στο iEidiseis, ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνώνκ. Κώστας Λαγουβάρδος, αναφορικά με τον μέγα – καύσωνα που σαρώνει τη χώρα και θα φέρει ακραίες θερμοκρασίες έως και την Κυριακή. 

Όπως σημείωσε ο ίδιος, Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή (21-23/7) «θα υπάρξουν πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας, καταγράφοντας πιθανότατα ρεκόρ δεκαετιών»

 

Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε, ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο ενδεχομένως με πάνω από 44 – 45 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές

  • στην κεντρική Μακεδονία 
  • στον Θεσσαλικό κάμπο 
  • στην Ανατολική Φθιώτιδα 
  • στη Βοιωτία 
  • στην Αττική 
  • στην ανατολική Πελοπόννησο και 
  • στη Νότια Κρήτη 

Σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το τριήμερο που ακολουθεί είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, επομένως χρειάζεται πολύ προσοχή στη διαχείριση των μέτρων προστασίας, τόσο από την πολιτεία όσο και από τους πολίτες.

Comments are closed.