«Κατάδυση στην ψυχή» – Η παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Καββαδά στο «Δρόμο του Μεταξιού»

Στον πολυχώρο πολιτισμού «Ο Δρόμος του Μεταξιού» (Σοφοκλέους 129), έγινε παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Καββαδά «Κατάδυση στην ψυχή».

Στην παρουσίαση του περιεχόμενου των κεφαλαίων του βιβλίου η Δρ.  Νεοελληνικής Φιλολογίας και Ιστορικός Αγγελική Αθανασακοπούλου, στάθηκε στην ηρωίδα επισημαίνοντας ότι ξεπερνά τα στερεότυπα της εποχής της, χαράσσοντας την αυτόνομη πορεία της και δίνοντας μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή της.

Η φιλόλογος του 2ου ΓΕΛ  Καλλιθέας Νανά Μιγκάρδου από την πλευρά της αποτύπωσε το ταξίδι του βιβλίου αυτού από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του έως την τελική του μορφή – μια και εκείνη ήταν το πρόσωπο που έσπρωξε τη συγγραφέα να ξεδιπλώσει τα συναισθήματά της.

Οι φιλόλογοι, Σοφία- Ειρήνη Αθανασακοπούλου και Μαρία Αρτινιού, και ο Ιστορικός Μιχάλης Κατσικαρέλης ζωντάνεψαν αποσπάσματα του κειμένου με την αφήγησή τους. 

Την εκδήλωση συντόνισε ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης για τον οποίο -όπως η ίδια η συγγραφέας τόνισε-  το όνομά του είναι δεμένο με την Καλλιθέα και τα έργα του είναι αυτά που μιλούν. 

Στο τέλος της παρουσίασης του βιβλίου της Κατερίνας Καββαδά «Κατάδυση στην ψυχή» και μετά την προτροπή της συγγραφέως να διαβαστεί  το έργο της με νου και παράλληλα με ψυχή, προβλήθηκε βίντεο σχετικό με την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των γυναικών τη δεκαετία του ’80, το οποίο έφερε θύμισες στους παλιούς και σκέψεις στους νεότερους.

Comments are closed.