Καμία αύξηση στα Δημοτικά τέλη για το 2023, παρά την εκτίναξη ρεύματος & καυσίμων

0
190

Καμία αύξηση στα Δημοτικά τέλη, από το Δήμο Καλλιθέας, ενώ   για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά,  διατηρεί τις  σημαντικές  ελαφρύνσεις  κατά 75% των Δημοτικών τελών, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, σε όλες τις ευπαθείς κοινωνικά-οικονομικά ομάδες,  σε μια  ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, λόγω  της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους, και της επιβάρυνσης των Δήμων, από την επιβολή του τέλους ταφής.

Για άλλη μια χρονιά, μείωση  75%  στα Δημοτικά τέλη για τις ευπαθείς ομάδες

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας ​τα δημοτικά τέλη ανέρχονται σε 1,14 €/τ.μ. για τα νοικοκυριά  και 4,15 €/τ.μ. για τις επιχειρήσεις. Τα ποσά αυτά διαμορφώθηκαν  σε αυτό το ύψος, το 2019, πριν την κρίση της πανδημίας και τον πόλεμο,  μετά και την μείωσή τους κατά 7%, στα οικιακά και 4% στα επαγγελματικά τιμολόγια. 

​Επιπρόσθετα , ο Δήμος Καλλιθέας, μετά από εισήγηση της Διοίκησης, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του στις 17.10.2022, παραμένει η μείωση 75% στα δημοτικά τέλη, για τις ευάλωτες ομάδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η μείωση αφορά : 

Πολύτεκνους

-Τρίτεκνους 

-Απόρους

-Οικογένειες Μακροχρόνια Ανέργων 

-Μονογονεϊκές οικογένειες 

-ΑΜΕΑ

-Δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης  

Αναλυτικές οδηγίες για την ήδη υπάρχουσα μείωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλλιθέας https://kallithea.gr/?p=26050

​Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος σε δήλωσήτου τόνισε:

​«Για εμάς προτεραιότητα, είναι η ουσιαστική οικονομικ deal ή  ανακούφιση αλλά και η στήριξη των συμπολιτών μας, και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά,  καταφέραμε να διατηρήσουμε τα μειωμένα δημοτικά τέλη κατά 75% στους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Στηρίζουμε τη τοπική κοινωνία  σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, χωρίς να μειώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας στη καθαριότητα, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο βάρος στην ανακύκλωση και παρά την  εκτόξευση του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος, καυσίμων και φυσικού αερίου έως  και 102%, που επιβαρύνουν τα έξοδα του Δήμου μας με ποσό ύψους 1.856.817,77 € για το πρώτο εξάμηνο του 2022 και περεταίρω  επιβάρυνση, κυρίως από την  επιβολή τέλους ταφής, από τον ΕΣΔΝΑ, ύψους πάνω από 775.000€»    

Comments are closed.