Καλλιθέα: Φωτιά στο «εγκαταλελειμμένο» πάρκινγκ Ιφιγένειας & Σωκράτους

φωτορεπορτάζ: Ανδρέας Ανδρεόπουλος

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που ξέσπασε στον εκτός λειτουργίας Σταθμό Αυτοκινήτων που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο των οδών Ιφιγενείας, Σωκράτους και Δημητρακοπούλου

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα με άνδρες της Πυροσβεστικής καθώς και άνδρες της «Δίας», ενώ από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο χώρο τόσο ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας και αναπληρωτής δήμαρχος Βαγγέλης Μπαρμπάκος όσο και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια προσπάθειας ομάδας αθίγγανων να κλέψει το ηλεκτρολογικό υλικό της εγκατάστασης (καλώδια, χαλκό κλπ).

Οι κάτοικοι που βρέθηκαν στο περιστατικό κάνουν λόγο για εγκατάλειψη της εγκατάστασης που πλέον έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και χώρο συνάντησης περιθωριακών και παραβατικών ατόμων.

Ως γνωστόν ο συγκεκριμένος χώρος που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Δημητρακοπούλου και Σωκράτους, είναι ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ το έργο του πάρκου και του υπόγειου πάρκινγκ έχει «παγώσει» καθώς υπουργείο και ανάδοχος εταιρία βρίσκονται σε μακροχρόνια δικαστική διαμάχη.

Γιώργος Αναγνωστάκος: «…Η χθεσινή φωτιά αποδεικνύει ότι ο χώρος είναι χρήσιμος μόνο για τους παραβατικούς…»

Για τα όσα βιώνουν οι κάτοικοι από το «εγκαταλελειμμένο» χώρο του Σταθμού Αυτοκινήτων μας μίλησε ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Αναγνωστάκος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Το θέμα της μη λειτουργίας του parking αυτού, ταλαιπωρεί την πόλη και τους κατοίκους της Καλλιθέας από το 2004 όταν και ανακοινώθηκε το έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2012 από
θυγατρική του ομίλου ΑΚΤΩΡ – Μπόμπολα.
Το parking ουδέποτε λειτούργησε και ο χώρος μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο, περιφραγμένο με λαμαρίνες παράγκας, σε χώρο περιπάτου και αφόδευσης κατοικίδιων και σε χώρο συνάντησης περιθωριακών και παραβατικών ατόμων»
.

Συνεχίζοντας ο κ. Αναγνωστάκος επεσήμανε ότι «Ο Δήμος Καλλιθέας παραμένει παθητικός και το έργο σαπίζει και αυτοκαταστρέφεται. Μια προσπάθεια δενδροφύτευσης που πραγματοποιήθηκε το 2019, απέτυχε παταγωδώς μόλις έφυγαν οι τηλεοπτικές κάμερες και ο χώρος σήμερα παραμένει ένα ρυπογόνο χωράφι. Η χθεσινή φωτιά αποδεικνύει ότι ο χώρος είναι χρήσιμος μόνο για τους παραβατικούς και πως αν δεν αξιοποιηθεί σύντομα και παραμείνει αφρούρητος και ασυντήρητος, περικλείει αυξημένους κινδύνους για τους κατοίκους της περιοχής».

Για να καταλήξει λέγοντας πως «Η απάθεια του Δήμου και όσων είναι υπεύθυνοι για αυτό, οδηγεί τους κατοίκους να αναλάβουν δράση για να προστατεύσουν τα σπίτια τους και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής».

Comments are closed.