Καλλιθέα: Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τη Δημοτική Κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο»

0
539

Την Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο» και τον υποψήφιο Δημάρχο Καλλιθέας Χρήστο Ιωαννίδη στηρίζει στις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 το ΜέΡΑ25 όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023.

Στην ανακοίνωση του το ΜέΡΑ25 μεταξύ άλλων αναφέρει «Τα τελευταία χρόνια οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται αντιμέτωπες με τη μνημονιακά σχεδιασμένη συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης, την παρακράτηση των θεσμοθετημένων πόρων από την εκάστοτε κυβέρνηση, τη μεθοδική απογύμνωση των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων από βασικές αρμοδιότητες, τη μεταβίβασή τους στις επιτροπές και τους αναπτυξιακούς οργανισμούς, την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δομών και υπηρεσιών.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης επισημένεται ότι «Ως ΜέΡΑ25, από το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριό μας, προχωρήσαμε σε κάλεσμα σε ανοιχτό διάλογο προς “όλες τις δυνάμεις της ευρύτερης αριστεράς, της οικολογίας, των κινημάτων, των κινήσεων πολιτών και όλων όσων αγωνίζονται κατά των νεοφιλελεύθερων, αντιλαϊκών και αντιδημοκρατικών πολιτικών του μνημονιακού πλαισίου”.

Από τότε, με πολιτικούς όρους κι όχι απλά συγκυριακά, αναγνωρίζαμε πως “ο χώρος της αυτοδιοίκησης δεν έχει ανάγκη από σεκταριστικές φωνές, απομονωτισμό και καταμέτρηση δυνάμεων”. Έχει ανάγκη από ακηδεμόνευτα ενωτικά σχήματα που θα λειτουργούν “με υγιή τρόπο, με μακρόπνοο πλάνο και ουσιαστικές παρεμβάσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, ώστε οι αξίες και οι πολιτικές της αριστεράς, της οικολογίας και των κινημάτων να εκφράζονται και να επικοινωνούνται προς την κοινωνία, αλλά και να σχηματίζονται από τα κάτω με τη συμμετοχή της”.

Με αυτό το σκεπτικό η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 αποφάσισε την επιλεκτική συμμετοχή του ΜέΡΑ25 στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, κατά περίπτωση μόνο όταν έχουν ωριμάσει τοπικές συμμαχίες. Δηλώνουμε το παρών σε αυτές τις εκλογές και ακόμα περισσότερο δηλώνουμε το παρών σε κάθε κοινότητα, σε κάθε δήμο, σε κάθε περιφέρεια, όπου για τα επόμενα πέντε χρόνια θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την οικοδόμηση από τα κάτω, ανοιχτών, συμμετοχικών, ενωτικών και ακηδεμόνευτων σχημάτων.

Comments are closed.