Καλλιθέα: Σοκ!!! Έκλεισαν το κέντρο «covid-19» – Στη Λεωφ. Αλεξάνδρας στέλνουν τους πολίτες

0
210

Εν μέσω έξαρσης των ιώσεων, την ολοένα και μεγαλύτερη καταγραφή των κρουσμάτων από covid-19, και των μεταλλάξεων του, σε συνδυασμό με την εποχική γρίπη και τη H1N1 το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας «έκλεισε» η μονάδα covid που εξυπηρετούσε το σύνολο των κατοίκων των περιοχών Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης και Π. Φαλήρου.

Οι εμπύρετοι πολίτες που επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας βρήκαν «κλειστή» τη μονάδα covid και τους υποδείκνυαν να επισκεφθούν τα Κέντρα Υγείας Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Πατησίων προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test ή μοριακό.

Φυσικά στις υποδείξεις τους συμπεριλαμβάνονται και τα φαρμακεία των συγκεκριμένων περιοχών όπου ο πολίτης θα κληθεί να πληρώσει την εξέταση.

Όλα αυτά συμβαίνουν λίγο μόνο χρονικό διάστημα μετά την παρέμβαση – ερώτηση του Βουλευτή του Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Βασίλειου– Πέτρου Σπανάκη προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη από τον οποίο ζητούσε την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Καλλιθέας, Ηλιούπολης και Ζωγράφου σε «Κέντρα Αναφοράς COVID-19» τα οποία θα λειτουργούν σε 24ωρη εφημέρευση, όπως και τα αντίστοιχα κέντρα Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Πατησίων.

Προφανώς ο Υπουργός Υγείας δεν έλαβε υπόψιν του τη συγκεκριμένη παρέμβαση, άλλωστε δεν αφορά την εκλογική του περιφέρεια, δημιουργώντας ταυτόχρονα αναστάτωση στους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα αναμένεται να πάρει έκταση και να απασχολήσει και τις πολιτικές δυνάμεις της περιοχής του Νοτίου Τομέα.

Comments are closed.