Καλλιθέα: Οι εναερίτες της ΔΕΗ που δίνουν πάντα λύσεις – Ο φακός του Α. Ανδρεόπουλου ήταν εκεί

0
2883

φωτό – video: Ανδρέας Ανδρεόπουλος

Ένας κλάδος τεχνιτών που η δημοτικότητα της «τέχνης» τους αγνοείται αλλά είναι τόσο μα τόσο σημαντική αφορά τους εναερίτες της Δ.Ε.Η. ή ΔΕΔΗΕ σήμερα.

Οι Άνθρωποι αυτοί, όσο και αν η τεχνολογική εξέλιξη έχει φθάσει στο υψηλότερο της σημείο, παραμένουν περιζήτητοι και αναντικατάστατοι καθώς χωρίς τη δική τους εναέρια παρέμβαση τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών, των δημόσιων δρόμων μιας πόλης ή ενός χωριού θα ήταν ανυπέρβλητα.

Οι εναερίτες δεν εργάζονται υπό φυσιολογικές συνθήκες μιας και οι βλάβες στα εναέρια καλώδια δεν αναγνωρίζουν καύσωνα, χιόνι, βροχή ή αργίες αφού καλούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή να διορθώσουν, να ελέγξουν, να προλάβουν ή να αντιμετωπίσουν την κάθε απρόοπτη βλάβη.

Εναερίτες στον «Ουρανό» της Χαροκόπου

Σπάνιο για την περιοχή μας να «συναντήσει» κάποιος εναερίτες επί το έργον. Όμως τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την ηλεκτροδότηση το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Χαροκόπου (Π. Τσαλδάρη – Λυκούργος – Κρέμου κλπ) για να αποκατασταθεί η βλάβη χρειάστηκε η παρέμβαση των εναεριτών εργατών.

Αντικατάσταση συρμάτων σε συνεστραμμένο καλώδιο σε στύλους χαμηλης τασης της ΔΕΔΗΕ ήταν η διάγνωση και οι «απίθανοι» αυτοί Άνθρωποι ανέλαβαν την «τεχνολογική εγχείρηση».

Μόνο που «έπεσαν» στο φακό του μοναδικού Ανδρέα Ανδρεόπουλου που μας οδήγησε σε αυτό το φωτορεπορτάζ. 

Comments are closed.