Καλλιθέα – Κάτοικοι “εν δράσει”: Να μην αλλάξει χαρακτήρα δενδρόφυτο οικόπεδο στην οδό Μεγαλουπόλεως 41

0
811

Την αντίθεση τους εκφράζουν με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Καλλιθέας καθώς και προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δεκάδες κάτοικοι της οδού Μεγαλουπόλεως, αλλά και όσοι γειτνιάζουν με το οικόπεδο που βρίσκεται επί της οδού στον αριθμό 41.

Πρόκειται για το οικόπεδο (Μεγαλουπόλεως 41), όπου η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας αποφάσισε να το διαμορφώσει κατάλληλα προκειμένου να στεγάσει τέσσερεις (4) αίθουσες για τις ανάγκες της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο υπήρχε παιδική χαρά, η οποία τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταληφθεί με αποτέλεσμα να μην  μπορούν οι κάτοικοι να χρησιμοποιήσουν τον χώρο για αναψυχή. 

Ωστόσο η δενδροφύτευση έχει αναπτυχθεί, παρά την εγκατάλειψη, και εντός του οικοπέδου υπάρχουν πλάτανοι, χαρουπιές, γιακαράντες και άλλα είδη φυτών στα οποία καταφεύγουν διάφορα είδη πτηνών για να τα χρησιμοποιήσουν ως κατάλυμα αλλά και για την αναπαραγωγή τους.

Σήμερα και κάτω από την πίεση της ανάγκης να υλοποιηθεί η δέσμευση για εξεύρεση χώρων που θα στεγάσουν αίθουσες για την εξυπηρέτηση των παιδιών της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας συμπεριέλαβε στα σχέδια της και το συγκεκριμένο οικόπεδο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή των κατοίκων της περιοχής, πως θα αφαιρεθούν δένδρα αλλά και φυτά προκειμένου να εγκατασταθούν οι προκάτ αίθουσες για τα προνήπια καθώς και οι λοιποί χώροι που χρειάζονται για την συνολική λειτουργία τους.

Η διοίκηση τουΔήμου Καλλιθέας σε συζητήσεις που έγιναν τόσο σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όσο και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύτηκε πως όσα δένδρα ή φυτά χρειαστεί να απομακρυνθούν θα αντικατασταθούν. Κοινή ήταν όμως η πεποίθηση των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίες διαφωνούν με την απόφαση του Δήμου για το συγκεκριμένο οικόπεδο, πως “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού“, κάτι που θα οδηγήσει στο να χαθεί ένας ακόμη χώρος πρασίνου

Η επιστολή των κατοίκων

ΥΣ: Την επιστολή υπογράφουν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής. Όμως για λόγους δεοντολογίας δεν τις δημοσιεύουμε.

Comments are closed.