Καλλιθέα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Στο επίκεντρο του Αστυνομικού Δελτίου βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η Καλλιθέα καθώς η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε δύο εγκληματικές οργανώσεις που είχαν στήσει έλληνες και αλλοδαποί.

Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει σχετικό ρεπορτάζ στο neakallithea.gr ενώ στη δεύτερη περίπτωση αφορά τη σύλληψη στην Καλλιθέα, δύο αλλοδαπών, 44 και 45 ετών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για πλαστογραφία από κοινού, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος από κοινού και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης κοινωνικής ένταξης και λοιπών διατάξεων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών σχετικά με τη δράση αλλοδαπού, ο οποίος διακινούσε κλεμμένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων κρατών σε άλλους αλλοδαπούς, είτε για την παραμονή τους στην Ελλάδα, είτε για να μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, έναντι χρηματικής αμοιβής 5.000 ευρώ, εντοπίστηκαν στην περιοχή της Καλλιθέας οι δύο κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, 15 ταυτότητες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, 1.325,18 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνο, 4 σετ κλειδιών, 2 πλαστές άδειες οδήγησης Ελληνικών και ξένων Αρχών, 2 άδειες οδήγησης Αρχών Ιράκ και Ιταλίας, 1 διαβατήριο Αρχών Ιράκ, που όλα έφεραν τα στοιχεία του 45χρονου.

Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν σε σπίτια που σχετίζονταν με τη δράση τους στην Καλλιθέα και στην Πλατεία Αμερικής, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Άνω των 2.000 ταξιδιωτικών εγγράφων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων Χωρών (διαβατήρια, άδειες οδήγησης, άδειες παραμονής, δελτία ταυτότητας κ.α.)
  • 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
  • Tablet
  • Εκτυπωτής
  • Usb sticks
  • 4.050 λίρες Αιγύπτου
  • 5.297,18 ευρώ

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σε σπίτι στην Πλατεία Αμερικής βρέθηκαν και συνελήφθησαν 7 επιπλέον αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή:

Comments are closed.