Καλλιθέα: «Έρημη» πόλη – Άδειασαν οι δρόμοι – Ο Δεκαπενταύγουστος «έδιωξε» και τους τελευταίους

Έρημη πόλη δεν τη λες, καθώς όσοι και να φύγουμε πάλι τον κόσμο της τον έχει, αλλά μια «ερημιά» τη βλέπεις, ιδιαίτερα στα κεντρικά σημεία της πόλης και κυρίως τους κεντρικούς της δρόμους.

Όχι πως οι γειτονιές μας πάνε πίσω, και εκεί η «κίνηση» είναι περιορισμένη. Οι κάτοικοι όπως είναι «φυσικό» να συμβαίνει κάθε χρόνο τον Δεκαπεντάυγοστο εγκατέλειψαν το κλεινόν άστυ για χάρη ολιγοήμερων ξέγνοιαστων διακοπών.

Κάναμε μια βόλτα στην «άδεια πόλη» μας και διαπιστώσαμε με το φακό του neakallithea.gr, καθώς ο καλλιτέχνης φωτορεπόρτερ μας «την έκανε», ότι οι πολυσύχναστοι κεντρικοί της δρόμοι έχουν αδειάσει.

Περίπτερα, καφέ, κάποια εστιατόρια, ψιλικατζίδικα αλλά και μίνι μάρκετ έμειναν κλειστά για τον Δεκαπενταύγουστο που «έδιωξε» και τους τελευταίους εκδρομείς του για παραλιακούς προορισμούς ή ακόμη και για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Όσοι όμως έχουν παραμείνει στην Καλλιθέα απολαμβάνουν την οδήγηση, χαίρονται με την ηρεμία της και υποθέτουμε πως αναπολούν την επάνοδο των φίλων τους ή και γειτόνων τους.

Χρόνια Πολλά λοιπόν Καλλιθέα, καλά να περνάτε όλοι σας όπου και αν βρίσκεται και να επιστρέψετε όλοι σας σώοι και αβλαβείς.

Comments are closed.