Καλημέρα Καλλιθέα… Η κλεψύδρα του χρόνου… «σαν σήμερα»

0
520

1 6     Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Υ

Γ Ι Ο Ρ Τ Α Ζ Ο Υ Ν

Αγάπιος  –  Αγάπη  –  Βασίλισσα  –  Γαληνός  –  Γαλήνη  –   Ειρήνη   –  Καλλίς  –  Καλλίδα  –   Λεωνίδας  –  Λεωνιδία  –  Νίκη  –   Χαρίσσα  –  Χιονάτη  –   Χιονία

Ε Π Ε Τ Ε Ι Ο Ι

Παγκόσμια Ημέρα Φωνής

Κάθε χρόνο στις 16 Απριλίου οι επαγγελματίες από το χώρο της υγείας που σχετίζονται με την φωνή (Ωτορινολαρυγγολόγοι, Λογοπαθολόγοι, Λογοθεραπευτές) γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Φωνής και καλούν άνδρες και γυναίκες, νέους και ηλικιωμένους να φροντίσουν την υγιεινή της φωνής τους. Η φωνή είναι μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού και μέσω αυτής τελείται το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής μας επικοινωνίας με τα άτομα του κοντινού και μη περιβάλλοντός μας. Την πρωτοβουλία για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Φωνής είχαν Bραζιλιάνοι ωτορινολαρυγγολόγοι.

Γ Ε Γ Ο Ν Ο Τ Α

1 8 2 1 

Ο πλοίαρχος Νικόλαος Παπαδόπουλος Σκλάβος από την Κεφαλλονιά περισυλλέγει στη θαλάσσια περιοχή της Κωνσταντινούπολης το σώμα του οικουμενικού πατριάρχη Γρηγορίου Ε’, που απαγχονίστηκε με διαταγή του Σουλτάνου στις 10 Απριλίου 1821, ως αντίποινα για τον ξεσηκωμό των Ελλήνων.

1 8 2 8 

Πεθαίνει ο Φρανθίσκο Χοσέ ντε Γκόγια Υ Λουθιέντες, γνωστότερος ως Γκόγια, Ισπανός ζωγράφος.  

1 8 8 8 

Γεννήθηκε ο Μιχάλης Δώριζας, έλληνας αθλητής των ρίψεων, δεύτερος ολυμπιονίκης το 1908 στον ακοντισμό.

1 8 8 9 

Γεννήθηκε ο Τσάρλι Τσάπλιν, άγγλος ηθοποιός. (Σαρλό) 

1 8 9 5 

Εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα, με νικητή τον λαϊκιστή Θεόδωρο Δελιγιάννη. Ο εκσυγχρονιστής Χαρίλαος Τρικούπης ηττάται κατά κράτος (δεν εκλέγεται ούτε βουλευτής) και αποχωρεί από την πολιτική.

1 8 9 6

Ανακαλύπεται στους Δελφούς το περίφημο άγαλμα του Ηνιόχου.

1 9 2 4 

Η Ελλάδα, συμμετέχοντας στον εορτασμό της εκατονταετηρίδας από το θάνατο του λόρδου Βύρωνα, αποφασίζει να δώσει στον προσφυγικό οικισμό που βρίσκεται κοντά στο Παγκράτι την ονομασία «Βύρωνας».

1 9 9 6

Πεθαίνει ο Σταύρος Νιάρχος, έλληνας εφοπλιστής και επιχειρηματίας, από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. 

πηγή: 

Comments are closed.