Καλή Χρονιά, με τα προβλήματα στα σχολεία της Καλλιθέας να χρονίζουν

0
705

Για χρόνια προβλήματα στα σχολεία της Καλλιθέας κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Δημοτική Παράταξη «Μια Πόλη στο Δρόμο» η οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων, την έλλειψη προσωπικού στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καλλιθέας, και τους ακατάλληλους προκατασκευασμένους οικίσκους στους οποίους, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στοιβάζονται τα νήπια της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

 

Παράλληλα η Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση μέσω της ανακοίνωσης της  απαιτεί να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των σχολικών μονάδων της πόλης μας, με πρώτη προτεραιότητα το Ε.Ε.Ε.ΕΚ., καθώς και την  άμεση έναρξη προσεισμικού ελέγχου στα σχολεία της Καλλιθέας. 

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της «Μια Πόλη στο Δρόμο»

Καλή σχολική χρονιά – Με αγώνα για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων στα σχολεία της Καλλιθέας 

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει σήμερα και ως “Μια Πόλη στο Δρόμο” ευχόμαστε Καλή Χρονιά στους/τις μαθητ(ρι)ές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Δυστυχώς, η σχολική χρονιά αρχίζει και φέτος στην Καλλιθέα με τα γνωστά και χρόνια προβλήματα.

Μεγάλο ποσοστό από παιδάκια μένει έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, λόγω έλλειψης προσωπικού. Τα νήπια της δίχρονης προσχολικής αγωγής στοιβάζονται και φέτος σε ακατάλληλους προκατασκευασμένους οικίσκους.

Τα σχολεία μας είναι ασυντήρητα.

Σύμφωνα με την Ένωση των Συλλόγων Γονέων, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ), παιδιά με ιδιαιτερότητες αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες και πολλές φορές επικίνδυνες αίθουσες για διδασκαλία.

Και δεν είναι το μόνο.

Για 83 σχολικά κτήρια, με πολλές αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους το καθένα, ο Δήμος αποφάσισε να προσλάβει μόνο 60 καθαρίστ(ρι)ες με 3ωρη απασχόληση και αμοιβή 200 – 300€! Όταν, κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά εργάζονταν περίπου 100 καθαρίστ(ρι)ες στα σχολεία μας.

Ως “Μια Πόλη στο Δρόμο” στηρίζουμε τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας και των εργαζομένων του Δήμου μας, και απαιτούμε:

• Κανένα παιδάκι να μην μείνει έξω από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

• Στέγαση των νηπίων της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής σε κατάλληλα και ασφαλή κτήρια. Κανένα παιδάκι σε κοντέινερ.

• Να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των σχολικών μονάδων της πόλης μας, με πρώτη προτεραιότητα το Ε.Ε.Ε.ΕΚ.

• Να εξοφλήσει άμεσα ο Δήμος τα χρέη των Σχολικών Επιτροπών προς την ΔΕΗ κλπ.

• Να προχωρήσει ο Δήμος σε προσλήψεις του απαραίτητου αριθμού εργαζομένων για την καθαριότητα των σχολείων. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου, και αμοιβής σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αφού όλες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

• Να χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό το σύνολο της δαπάνης για την καθαριότητα των σχολείων.

• Άμεση έναρξη προσεισμικού ελέγχου στα σχολεία και τα υπόλοιπα κτήρια του δήμου μας, όπως εμμονικά έχουμε ζητήσει ως παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς όμως η Διοίκηση να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.

• Να ξεκινήσει ο Δήμος μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα Σχολικής Στέγης, ώστε σε περίπου μια πενταετία να διαθέτει η Καλλιθέα νέα και σύγχρονα σχολεία και νηπιαγωγεία.

Comments are closed.