Κέντρο Υγείας Καλλιθέας (πρώην ΙΚΑ): Κέντρο εμβολιασμού για covid… Τι θα γίνει με τους τακτικούς ασθενείς;

0
26420

Ως κέντρο εμβολιασμού για Covid-19 ξεκίνησε να λειτουργεί από χθες Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας (πρώην ΙΚΑ) στην οδό Δαβάκη.

Απο τις 6:00 το πρωί έως και τις 6:00 το απόγευμα στο Κέντρο Υγείας  προσέρχονται οι πολίτες που έχουν ενημερωθεί προηγουμένως με μήνυμα για το ραντεβού τους, προκειμένου να εμβολιαστούν.

Ο εμβολιασμός γίνεται σε 14 διαμορφωμένους χώρους, οι οποίοι λειτουργούσαν ως ιατρεία, και είναι στελεχωμένοι τόσο με επιστημονικό όσο και νοσηλευτικό προσωπικό. Πιο συγκεκριμένα σε κάθε χώρο υπάρχει ένας γιατρός και δύο άτομα νοσηλευτικού προσωπικού.

 Συνολικά απασχολούνται 28 ιατροί ημερησίως και 48 νοσηλευτές-τριες. Στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας θα εξυπηρετούνται εκτός των κατοίκων του Δήμου Καλλιθέας και οι κάτοικοι του Δήμου Ν. Σμύρνης, καθώς δεν προβλέπεται, επί του παρόντος, να δημιουργηθεί αντίστοιχη μονάδα εμβολιασμού στη συγκεκριμένη περιοχή.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία του ρεπορτάζ, φαίνεται πως πρόκειται για μία δύσχρηστη διαδικασία που έχει εμφανεί τα στοιχεία της πρόχειρης προετοιμασίας, αλλά που επιβάλλεται από την άμεση ανάγκη εμβολιασμού του κόσμου.

Ανησυχία ωστόσο επικρατεί για τους τακτικούς ασθενείς, που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας.  Καθώς ένας μεγάλος αριθμός ιατρών θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στα ιατρεία εμβολιασμού του Κέντρου, και είναι εύλογο το ερώτημα που προκύπτει, για το πως θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι όταν δεν θα υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί να τους εξυπηρετήσουν. Ήδη ασφαλισμένοι μας ενημερώνουν πως μέσω ΗΔΙΚΑ δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού καθώς στην εφαρμογή εμφανίζεται μήνυμα που αναφέρει «…Δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού στο επιλεγμένο εύρος ημερομηνιών…».  

Comments are closed.