Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις της 19ης Μαρτίου

0
162

Με κυρίαρχο αίτημα να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία η αριστερή ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο» καλεί να συμμετάσχει ο κόσμος στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της «Μια Πόλη στο Δρόμο»

Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις της 19ης Μαρτίου
Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού

Στις 19 Μαρτίου συντονίζουμε τις δυνάμεις μας με το παγκόσμιο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα, για να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης απέναντι στις ρατσιστικές πολιτικές των κρατών.

Φέτος, οι κινητοποιήσεις της 19ης Μάρτη γίνονται μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ένας πόλεμος που, εκτός από την αιματοχυσία και τους κινδύνους για παγκόσμια ανάφλεξη, προκαλεί και ένα νέο, τεράστιο, προσφυγικό κύμα.

Δύο χρόνια πανδημίας, κυβερνητικής ανικανότητας και νεοφιλελεύθερης πολιτικής, έχουν επιφέρει τραγικές επιπτώσεις στην κοινωνία. Το κύμα ακρίβειας σε είδη πρώτης ανάγκης, ειδικά στα τρόφιμα, τα καύσιμα και το ρεύμα, προκαλεί πρόβλημα επιβίωσης στην εργατική τάξη, πόσο μάλλον στους πρόσφυγες, την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα.

Η κυβέρνηση, αντί να ενισχύσει τις κοινωνικές παροχές, διαλύει και αυτές που έχουν απομείνει. Κυβερνητικά στελέχη επιδίδονται σε ρατσιστικό παραλήρημα, μιλώντας για κακούς και καλούς πρόσφυγες, τους μεν μαύρους της Αφρικής τους δε λευκούς, Ευρωπαίους, Χριστιανούς! Εμπλέκουν τη χώρα μας στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ, στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία.

Ως “Μια Πόλη στο Δρόμο” θεωρούμε ότι ντόπιοι, μετανάστες και πρόσφυγες είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα, ενάντια στους διχασμούς που προσπαθούν να μας επιβάλουν. Γι’ αυτό διαδηλώνουμε, μαζί με τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς, τις συλλογικότητες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μαζί με τους πρόσφυγες.

Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για:

  • Να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία.
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ΝΑΤΟ/ΕΕ – Ρωσίας. Να κλείσουν τώρα οι βάσεις.
  • Κανένα διαχωρισμό ανάμεσα στους πρόσφυγες. Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της ανάγκης ανεξάρτητα από την χώρα προέλευσης, το χρώμα και την θρησκεία τους.
  • Κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, στοπ στις απελάσεις και τις παράνομες επαναπροωθήσεις που οδηγούν σε θάνατο στον Έβρο και στο Αιγαίο.
  • Μόρφωση για όλα τα προσφυγόπουλα χωρίς αποκλεισμούς, προσλήψεις εκπαιδευτικών για τάξεις υποδοχής.
  • Εμβολιασμός προσφύγων και εργαζόμενων σε στρατόπεδα προσφύγων, ΑΜΚΑ σε όλους για να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Κλείσιμο των στρατοπέδων – γκέτο, στέγαση για όλους με προγράμματα κοινωνικής κατοικίας, με ευθύνη του Δημοσίου και των Δήμων.
  • Άσυλο και χαρτιά στους πρόσφυγες και ένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία με ίσα εργασιακά δικαιώματα.

Comments are closed.