Κάθε χρόνο που περνάει η κατάσταση των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας χειροτερεύει

Η πτώση σοβά μεγέθους 1,5 μέτρου που αποκολλήθηκε από τον εξωτερικό τοίχο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας και έπεσε στο πεζοδρόμιο από ύψος 8 περίπου μέτρων στάθηκε αφορμή η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλλιθέας να προχωρήσει σε μια δριμύτατη ανακοίνωση καταγγέλλοντας το γεγονός και ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής.

Το Δ.Σ. της Ένωσης κάνει λόγο, στην ανακοίνωση του, για ασυντήρητα Σχολεία αναφέροντας ταυτόχρονα πως η κατάσταση που επικρατεί ολοένα και χειροτερεύει.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων 

Αγαπητοί γονείς,

Κάθε χρόνο που περνάει η κατάσταση των σχολικών κτιρίων του δήμου μας χειροτερεύει. Χθες είχαμε την πτώση σοβά 1,5 μέτρου ο οποίος αποκολλήθηκε  από τον εξωτερικό τοίχο του 3ου Δημοτικού σχολείου Καλλιθέας και έπεσε στο πεζοδρόμιο επί της οδού Πλάτωνος από ύψος 8 περίπου μέτρων.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου είχε ενημερώσει επανειλημμένα την αρμόδια αρχή για την κατάσταση του σχολείου και την άμεση ανάγκη συντήρησης του. Είναι ευτύχημα ότι με την πτώση του σοβά δεν προκλήθηκε κάποιο ατύχημα διερχόμενων  παιδιών  ή κατοίκων.

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας  αποστείλαμε επιστολή στις 2 Ιουνίου προς τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Δημήτρη Παπαθανάση,  να μας ενημερώσει για τον προγραμματισμό εργασιών στα κτίρια των σχολικών μονάδων κατά την θερινή περίοδο,  καθώς και την εξέλιξη των εργολαβιών. Σας επισυνάπτουμε τις σχετικές φωτογραφίες από το σημείο της πτώσης.

Η σχολική κοινότητα της πόλης μας ζητάει το αυτονόητο,  να ζει και να εργάζεται σε ασφαλή κτίρια.  Οι υποχρεώσεις του δήμου και της πολιτείας είναι εξίσου αυτονόητες.  Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας ζητάμε για άλλη μια φορά επιτέλους,  από την τοπική αυτοδιοίκηση να σκύψει με σοβαρότητα στα προβλήματα των σχολείων μας και από την πολιτεία να μην αποποιείται τις ευθύνες της.  Σε τρεις μήνες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και ζητάμε ελέγχους καταλληλότητας σε όλα τα σχολικά κτίρια.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας   

Βασιλική Κολυβίρα​​                                          Δημήτριος Σούνδιας  

Comments are closed.