Ιερά Σύνοδος vs Ν. Χαρδαλιά: Λέει ΝΑΙ στο ΟΧΙ του Υπουργού για τις λιτανείες τον Δεκαπενταύγουστο…

0
451

Ερωτηματικά γεννά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου βάσει της οποίας φέρεται αποφασισμένη να πραγματοποιήσει τις λιτανείες κατά τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρά την απαγορευτική απόφαση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά λόγου της έξαρσης που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες ο COVID-19.

Στην ανακοίνωση της η Ιερά Σύνοδος προτρέπει τις εκκλησίες να κρατούν τους πιστούς σε απόσταση χωρίς όμως να αναφέρει με πιο τρόπο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι τα δύσκολα έρχονται και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ακατανόητες κάποιες αποφάσεις, από όπου κι αν προέρχονται, αλλά και την αδιαφορία και την επιπολαιότητα που δείχνουν αρκετοί συνάνθρωποι μας για το τι θα μπορούσε να συμβεί στην συνέχεια απο την επιθετικότητα που δείχνει να έχει η «επιστροφή» του COVID-19.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θα γίνουν κανονικά οι λιτανείες χωρίς συνωστισμό, προτρέποντας τις εκκλησίες να τις πραγματοποιήσουν.

Η Ιερά Σύνοδος συμβουλεύει τις εκκλησίες να κρατά τους πιστούς σε απόσταση μεταξύ τους και να κάνουν μια σύντομη περιφορά της εικόνας της Παναγίας.

Η απόφαση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά

Σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, όλες οι λιτανείες για  το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και οι πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις, αναστέλλονται.

Comments are closed.