Θ. Ψαλιδόπουλος: Το πνεύμα του 14ου Μαθητικού Φεστιβάλ η πιο αξιόπιστη απάντηση για την ενότητα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

0
312

Να ακολουθήσουμε το δρόμο που προτείνουν τα παιδιά, μέσα από τα δρώμενα του 14ου Μαθητικού Φεστιβάλ, για να υπερβούμε τη σημερινή κρίση μέσα από την ενότητα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού επισημαίνει σε δήλωση του ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» Θοδωρής Ψαλιδόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ψαλιδόπουλος αναφέρει:

Το 14ο Μαθητικό Φεστιβάλ υπό τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο «Ελύτης, Σαίξπηρ, Ντιντερό στήσανε τρελό χορό» αποτελεί σημαντικό γεγονός για την πολιτιστική ζωή της Καλλιθέας. Για μια ακόμη χρονιά, αναδεικνύει με συνέπεια, ποιότητα και κύρος, τη δημιουργικότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδίως της νέας γενιάς της πόλης μας. 

Αυτό το αφιέρωμα στον πολιτισμό της Ευρώπης πραγματοποιείται σε μια περίοδο, κατά την οποία οι λαοί της αντιμετωπίζουν και πάλι το φάσμα της διαίρεσης και του πολέμου. Το πνεύμα του Φεστιβάλ, η ενότητα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αποτελεί την πιο αξιόπιστη απάντηση σ’ αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα και υποδεικνύει τον τρόπο για την υπέρβαση της σημερινής κρίσης. Να ακολουθήσομε το δρόμο που προτείνουν τα παιδιά. 

Συγχαίρομε για τη συμβολή τους όλους τους συντελεστές του Φεστιβάλ, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, την εθελοντική ομάδα του Συλλόγου «ΠέΖο», την Ένωση Συλλόγων Γονέων και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.  

Comments are closed.