Θ. Ψαλιδόπουλος: Ο Δήμαρχος επί σειρά ετών αποφεύγει να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

0
224

Με αφορμή την μη υλοποίηση, από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας, της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου να μετονομαστεί το Σχολικό Συγκρότημα Αγ. Νικολάου σε Νίκος Μπελογιάννης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» Θοδωρής Ψαλιδόπουλος εξαπέλυσε δριμύτατη «επίθεση» κατά του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

.

Όπως είναι γνωστό, φέτος το Μάρτιο συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας έχει ομόφωνα αποφασίσει, κατά τη διάρκεια της τελευταίας δημαρχιακής θητείας του κ. Κώστα Ασκούνη (2010 – 2014) και με δική μας εισήγηση, να δοθεί το όνομα του διακεκριμένου στελέχους του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, όπου βρίσκονταν οι Φυλακές της Καλλιθέας, από τις οποίες ο Νίκος Μπελογιάννης και οι σύντροφοί του Νίκος Καλούμενος, Δημήτρης Μπάτσης και Ηλίας Αργυριάδης οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα, στο στρατόπεδο του Γουδή. Η απόφαση αυτή έγινε δεκτή, με απολύτως ελεύθερη και δημοκρατική διαδικασία, από τα αρμόδια όργανα των σχολικών μονάδων, οι οποίες στεγάζονται στο συγκρότημα του Αγίου Νικολάου. 

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» επισημαίνει ότι κάθε περαιτέρω καθυστέρηση στην υλοποίηση της εν λόγω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου βαρύνει κυρίως τη διοίκηση του Δήμου, η οποία επί σειρά ετών αποφεύγει να ενεργήσει για το σκοπό αυτό. Κατανοούμε ότι ο κ. Δήμαρχος, ανελλιπώς συμμετέχων στις γιορτές μίσους στο τέως Σύνταγμα Χωροφυλακής «Μακρυγιάννη», αισθάνεται τουλάχιστον αμηχανία ενώπιον της υποχρέωσής του να φροντίσει για την υλοποίηση μιας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία συνέπραξε, ίσως, επειδή δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Αυτό είναι, όμως, το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει, ώστε για κάποιο ακόμη χρόνο να μπορεί να ονομάζεται «δήμαρχος»

Σημειώνομε, τέλος, ότι κανένα στέλεχος, μέλος ή υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην εκπαιδευτική κοινότητα της Καλλιθέας και το σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου δεν αντιτάχθηκε ποτέ στην εν λόγω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάθε αντίθετη προς αυτή τη θέση, διάδοση ή εντύπωση αποτελεί απαράδεκτη προσβολή του ήθους ολόκληρης της Αριστεράς. Συνιστώ να αποφεύγεται από το δημόσιο διάλογο.

Ο ένοχος είναι ένας και έχει ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Κάρναβος.

Comments are closed.