Θ. Ψαλιδόπουλος: Διάκριση σε βάρος δημοτών η παραχώρηση οικογενειακών τάφων σε Δημοτικούς Συμβούλους

0
301

Με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» κάνει γνωστή την αντίθεση της σχετικά με την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας για παραχώρηση οικογενειακών τάφων σε διατελέσαντες Δημοτικούς Συμβούλους. Στην ανακοίνωση της η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» αναφέρει πως η πράξη αυτή θεμελιώνει μια διάκριση σε βάρος των υπολοίπων δημοτών ενώ κάνει λόγο και για τον τρόπο εφαρμογής αυτής της απόφασης η οποία προκαλεί αγανάκτηση, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας»

Ανακοίνωση για την παραχώρηση οικογενειακών τάφων σε διατελέσαντες Δημοτικούς Συμβούλους

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στην με αριθμό 78/7.3.2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία παραχωρείται οικογενειακός τάφος σε Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει πέντε (5) θητείες.

Αν και το σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται στην καθιέρωση μιας ενέργειας που αποσκοπεί να τιμήσει τη μακρόχρονη συμμετοχή ενός αιρετού στη δράση του Δήμου, στην πράξη θεμελιώνει μια διάκριση σε βάρος των λοιπών δημοτών. Εξάλλου, η απόδοση τιμών σε μια προσωπικότητα της τοπικής πολιτικής ζωής δεν μπορεί να εξαρτάται μόνον από τη διάρκεια της συμμετοχής στις δημοτικές υποθέσεις, όσο και από το περιεχόμενό της.

Η παράταξη σημειώνει, επίσης, ότι αγανάκτηση προκαλεί και ο τρόπος εφαρμογής αυτής της απόφασης. Η διοίκηση και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά παρέκκλιση από κάθε λογική ερμηνεία, παραχώρησαν οικογενειακούς τάφους σε εν ζωή (και, ευχόμαστε, εν μακροημερεύσει) διατελέσαντες δημοτικούς συμβούλους, μετατρέποντας αυθαιρέτως μια συμβολική τιμητική πράξη σε εμπράγματο δικαίωμα.

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης της απόφασης, καλώντας επίσης τη διοίκηση του Δήμου να εισαγάγει προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο ολοκληρωμένο Κανονισμό απονομής τιμητικών διακρίσεων.

Comments are closed.