Θ. Φιλιππάκος: Αυθαίρετη, ξαφνική και αναιτιολόγητη η απόφαση Αυγενάκη

Ο πρόεδρος της Athens Kallithea FC Θεόδωρος Φιλιππάκος χαρακτήρισε αυθαίρετη και αναιτιολόγητη την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για μείωση της χρηματοδότησης από τη φορολόγηση του Στοιχήματος στις ομάδες της Super League 2.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ παράλληλα επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη απόφαση υποβαθμίζει τις προσπάθειες της ομάδας του αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν προβλήματα τόσο σε αθλητικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο που οφείλονται στην ανεπαρκή οργάνωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου τα οποία με τη συγκεκριμένη απόφαση θα επιδεινωθούν.

Αναλυτικότερα ο πρόεδρος της Athens Kallithea FC αναφέρει στη δήλωση του 

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η Athens Kallithea FC έχει συγκροτήσει μία ομάδα ιδιοκτητών και διαχείρισης με σημαντική εμπειρία σε αμερικανικά αθλήματα και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και έχει φέρει στην Ελλάδα εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις από το εξωτερικό. Με την ανάπτυξη του συγκεκριμένου πρότζεκτ, η Athens Kallithea FC δεν εστιάζει μόνο στην επίτευξη των στόχων της ομάδας, αλλά και στη συνεργασία με άλλα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη και τη συμμετοχή σε ένα κοινό όραμα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου προκειμένου να αναπτύξει τη δυναμική του σε υψηλά ευρωπαϊκά στάνταρ.

Η αυθαίρετη, ξαφνική και αναιτιολόγητη απόφαση του κ. Αυγενάκη να μειώσει τη χρηματοδότηση από τη φορολόγηση του Στοιχήματος στις ομάδες της Super League 2 δεν έχει καμία εύλογη βάση και υποβαθμίζει τις προσπάθειες της ομάδας μας και των υπολοίπων ομάδων που λειτουργούν με φιλοδοξία και ακεραιότητα.

Πράγματι, υπάρχουν προβλήματα σε αθλητικό και οικονομικό επίπεδο που μπορούν και πρέπει να λυθούν. Όμως, το μόνο που θα καταφέρει αυτή η απόφαση είναι να επιδεινώσει την τρέχουσα κατάσταση, τιμωρώντας ταυτόχρονα τις ομάδες όπως η Athens Kallithea FC για συστημικά προβλήματα που υφίστανται εδώ και πολύ καιρό.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι η ανεπαρκής, στη σύλληψή της, οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με εμπειρία, όραμα, και διάλογο, όχι με επιφανειακές αντιδράσεις.”

Comments are closed.