«ΘΥΣΙΑΣ ΜΝΗΜΗ» οδοιπορικό στα γεγονότα του ξεριζωμού – Σήμερα στις 18:30 στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

0
238

Μία ξεχωριστή εκδήλωση διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας, σε συνεργασία με το Σ Ε Π, σήμερα Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αθανάσιος Λευκαδίτης» του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Πτολεμαίων 1 Πλατεία Προσκόπων Παγκράτι)

Η εκδήλωση με τίτλο «ΘΥΣΙΑΣ ΜΝΗΜΗ» σκοπεύει να αναδείξει τα δραματικά γεγονότα του ξεριζωμού , της προσφυγιάς αλλά και της εγκατάστασης των συμπατριωτών μας στην νέα τους Πατρίδα.

Το σημαντικό ιστορικό αυτό γεγονός για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας, αλλά και για τον Προσκοπισμό αποτελεί ένδειξη Τιμής προς τους Προσκόπους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, στα Σώκια, το Αϊδίνι και την Κάτω Παναγιά της Μ. Ασίας.

Η εκδήλωση έχει έντονη την παρουσία και της Καλλιθέας καθώς στους κεντρικούς ομιλητές συμμετέχει και ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και συγγραφέας Νίκος Δεμερτζής.

Ο κ. Δεμερτζής έχει συμμετάσχει στη δημιουργία πλήθους ερευνητικών εργασιών συναφούς περιεχομένου με τελευταία αυτή με θέμα: «Από τη Σμύρνη στη Νέα Σμύρνη». Πρόσφατα κυκλοφόρησε και δημοσιεύτηκε στον τύπο άρθρο του με τίτλο: «1922-2022 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ», ενώ αυτές τις ημέρες κυκλοφορεί το βιβλίο του: «Από τη Μικρά Ασία στη ΓΛΥΦΑ – 100 ΧΡΌΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από Μικρασιάτικα τραγούδια όπου θα χορέψουν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας «To Χοροστασιό», σε διδασκαλία του Φίλιππου Μπουκουβάλα.

Στους ομιλητές της εκδήλωσης συμμετέχουν ακόμη ο κ. Αθανάσιος Φωτόπουλος , ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Πατρών, ο Δημήτρης Σταθακόπουλος Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου – Οθωμανολόγος και ο Νικόλαος Παραδείσης Παλαιός Πρόσκοπος Ιστορικός – Συγγραφέας της ιστορίας των Προσκόπων Μ. Ασίας.


Comments are closed.