Θοδωρής Ψαλιδόπουλος : Ο Μανώλης Γλέζος αφιέρωσε συνειδητά ολόκληρη τη ζωή του στον αγώνα για τα ανθρωπιστικά ιδεώδη του σοσιαλισμού και τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας…

0
636

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ

Ο Μανώλης Γλέζος αφιέρωσε συνειδητά ολόκληρη τη ζωή του στον αγώνα για τα ανθρωπιστικά ιδεώδη του σοσιαλισμού και τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Η σύγχρονη Αριστερά και κάθε δημοκρατικός άνθρωπος στον τόπο μας και την Ευρώπη τον αποχαιρετούν με τιμή, με ειλικρινή συγκίνηση και γνήσιο σεβασμό προς ολόκληρη τη γενιά της Εθνικής Αντίστασης, την οποία εκπροσώπησε. Το πρώτο σπουδαίο βήμα εκείνων των ανθρώπων έγινε στον Πόλεμο του ’40. Αλλά, το αποτύπωμά τους στην ιστορία άρχισε να χαράζεται ακριβώς από εκείνο το κατόρθωμα του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα, μια νύχτα του Μάη του 1941, στο βράχο της Ακρόπολης. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ 60 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ (ΜΑΪΟΣ 2005)

(Επάνω) Ο Ρώσος Πρεσβευτής στην Αθήνα Αντρέϊ Βντόβιν, σήμερα Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας “Ρωσία – Ελλάς”, προσφωνεί τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μανώλη Γλέζο και τον Γιώργο Ψαλιδόπουλο στην τελετή παρασημοφόρησής τους με το μετάλλιο των 60 χρόνων της Αντιφασιστικής Νίκης. (Κάτω) Ο Γιώργος Ψαλιδόπουλος και ο Μανώλης Γλέζος συνομιλούν με τον Κώστα Ασκούνη στην ίδια εκδήλωση.

Comments are closed.