Θεανώ Φωτίου: «Ο κ. Μητσοτάκης στερεί από τους ανάπηρους την εργασία στο δημόσιο»

0
390

«Ο κ. Μητσοτάκης στερεί από τους ανάπηρους την εργασία στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα καταργώντας νόμο του ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωση της, η αναπλ. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου και σημειώνει:

Καταργεί η κυβέρνηση, από 1/9/2022, τη δυνατότητα αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, να καταλάβουν με αυξημένη μοριοδότηση το 10% των μόνιμων και αορίστου χρόνου θέσεων σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Με τον ν. 4765/21 και πρόσφατη εφαρμοστική απόφαση του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 3614 Β΄/2022), η ΝΔ ανατρέπει το ν. 4440/2016 του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και παλαιότερη νομοθεσία για αυξημένη μοριοδότηση των αναπήρων στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, διατηρώντας μόνον το 5% των θέσεων για τέκνα, γονείς, συζύγους ή αδελφούς προσώπων με αναπηρία.

Δεν θεωρούν δηλαδή τους ανάπηρους, όποια βλάβη ή πάθηση κι αν έχουν, ικανούς να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον ως εργαζόμενοι στο κράτος και τους συνδεδεμένους με αυτό φορείς, και τους αποκλείουν εξ αρχής από την πρόσβαση στην εργασία.

Αυτή η επαίσχυντη ενέργεια απέδειξε, για άλλη μία φορά, πόσο υποκρισία κρύβεται πίσω από το προφίλ του δήθεν φιλοανάπηρου κ. Μητσοτάκη και τα μεγάλα λόγια των υπουργών του για ενίσχυση των αναπήρων για την πρόσβαση στην εργασία και την ένταξή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ακόμη μια από τις πολλές αθλιότητες που θα πρέπει άμεσα να αποκαταστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, επικεφαλής μιας προοδευτικής κυβέρνησης, στις επόμενες εκλογές. ​

Comments are closed.