Η «Προοδευτική Ενότητα» πετάει το γάντι στην «Προοπτική Ζωής» για ανανέωση & διάλογο για τον υποψήφιο Δήμαρχο

0
281

Κόντρα στο γενικό κλίμα που επικρατεί, για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» ανάβει φωτιές στα δημοτικά δρώμενα με μια ανακοίνωση – μανιφέστο, προς συγκεκριμένη Δημοτική Παράταξη αλλά και λοιπές δημιουργικές δυνάμεις ανοίγοντας, και μάλιστα δημόσια, το χορό των συζητήσεων για κοινή κάθοδο στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Ακόμη η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» δημοσιοποιεί την ύπαρξη διερευνητικών συναντήσεων με πρωτοβουλία της για συνεργασία, ανανέωση και διάλογο για τον υποψήφιο Δήμαρχο Καλλιθέας, με τη Δημοτική Παράταξη «Προοπτική Ζωής» και τον επικεφαλής της Κώστα Ασκούνη.

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» με την ανακοίνωση της ουσιαστικά φαίνεται να πετάει το γάντι προς την πλευρά του πρώην Δημάρχου Καλλιθέας ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως προϋπόθεση για κοινή κάθοδο στις Δημοτικές Εκλογές τον Οκτώβριο του 2023 είναι η ανανέωση προγραμμάτων, λόγου και προσώπων χωρίς προειλημμένες αποφάσεις και προσωπικών στόχων καλώντας παράλληλα τον κ. Ασκούνη να αξιοποιήσει το κοινωνικό κύρος του, όχι τόσο για τον ίδιο, όσο υπέρ της ανανέωσης των δυνάμεων της προόδου και της δημιουργίας, από τις οποίες η Καλλιθέα έχει ανάγκη, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της.

Ωστόσο η Δημοτική Παράταξη του κ. Ψαλιδόπουλου θέλοντας να «αποφύγει» τυχόν παρερμηνείες, επισημαίνει στην ανακοίνωση της, δίκην υστερόγραφου, ότι οι συναντήσεις των δυο παρατάξεων θα συνεχιστούν. 

Η ανακοίνωση της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας»

Ύστερα από πρόταση της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας» και στο πλαίσιο της από το έτος 2020 αναληφθείσας πρωτοβουλίας της προς σύγκλιση και συνεργασία μεταξύ των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης, την 23/6/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπειών της ίδιας και της δημοτικής παράταξης «Προοπτική Ζωής». 

Μετά από τη συνάντηση αυτή, η παράταξη αισθάνεται την ανάγκη να επαναλάβει τις ακόλουθες θέσεις της:

1. Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» εκφράζει την ικανοποίησή της για την επιβεβαίωση ευρείας έκτασης συμφωνίας μεταξύ της ίδιας και της δημοτικής παράταξης «Προοπτική Ζωής» ως προς τα μεγάλα αδιέξοδα, τα οποία η πολιτική και η συμπεριφορά της σημερινής διοίκησης του Δήμου συσσωρεύουν στην αναπτυξιακή προοπτική της Καλλιθέας και την καθημερινή ζωή των πολιτών της. 

2. Αυτή η συμφωνία δεν θίγει τυχόν διαφορετικές απόψεις των δύο παρατάξεων ή και άλλων δημοτικών κινήσεων για την κατάσταση της πόλης και του Δήμου. Αποτελεί, όμως, παράγοντα, ο οποίος αντικειμενικά ενισχύει την πρόταση της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας» για την κοινή εκλογική κάθοδο όλων όσοι επιθυμούν να εργαστούν για τη δημιουργική ανασυγκρότηση της δράσης του Δήμου προς όφελος των πολιτών. Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» αναμένει την τοποθέτηση της δημοτικής παράταξης «Προοπτική Ζωής». 

3. Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» επαναλαμβάνει την ετοιμότητά της να εργαστεί η ίδια, όπως και να συμπράξει με άλλες δημοτικές κινήσεις που το επιθυμούν υπέρ της αποφασιστικής ανανέωσης του προγραμματικού λόγου και των στόχων, οι οποίοι θα αντιστρέψουν τη σημερινή παρακμή και θα καταστήσουν το Δήμο, κύριο παράγοντα για τη δημιουργική εξέλιξη της πόλης. Το σχέδιο για μια Καλλιθέα, «πόλη της κοινωνικής αλληλεγγύης, της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού» μπορεί να συνενώσει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, χωρίς λαϊκισμούς και αόριστες υποσχέσεις.

4. Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» επαναλαμβάνει, εξάλλου, την πεποίθησή της ότι, στις συνθήκες της σύγχρονης εποχής, μαζί με την ανανέωση του προγραμματικού λόγου, απαιτείται και η ανανέωση της εκπροσώπησης των δυνάμεων, οι οποίες επιδιώκουν τη δημιουργική στροφή του Δήμου. Η παράταξη πιστεύει πως έμφαση πρέπει και μπορεί να δοθεί στον πρωταγωνιστικό ρόλο προσώπων και συλλογικοτήτων, προερχομένων από την κοινωνία των πολιτών και ικανών, μεταξύ άλλων, να εκφράσουν τις προτεραιότητες της νέας γενιάς στον εκσυγχρονισμό της Καλλιθέας και τη δημοκρατική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

5. Υπό το πρίσμα αυτό, η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» θεωρεί ότι η επιλογή υποψηφίου Δημάρχου αυτής της εκλογικής και ευρύτερα πολιτικής συνεργασίας πρέπει και μπορεί να αποτελέσει στοιχείο απροκατάληπτου και δημοκρατικού διαλόγου, αλληλεγγύης και ενότητας των δυνάμεων που θέλουν να εργαστούν για την πόλη και τους πολίτες. Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν νοούνται προειλημμένες αποφάσεις και δεν χωρούν ατομικοί στόχοι. 

6. Η παράταξη εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ιδίως οι επικεφαλής της «Προοπτικής Ζωής» και της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας» Κώστας Ασκούνης και Θοδωρής Ψαλιδόπουλος πρέπει και μπορούν να εγγυηθούν τις προϋποθέσεις για την ενωτική πορεία και την επιτυχία του εγχειρήματος και υπογραμμίζει την προσδοκία της ότι ειδικώς ο τ. Δήμαρχος Καλλιθέας θα αξιοποιήσει το κοινωνικό κύρος του υπέρ της ανανέωσης των δυνάμεων της προόδου και της δημιουργίας, από τις οποίες η Καλλιθέα έχει ανάγκη.

Οι συναντήσεις μεταξύ των παρατάξεων «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» και «Προοπτική Ζωής» θα συνεχιστούν.

Comments are closed.