Η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στην αποκατάσταση της «τρύπας» του Ιλισσού

0
654

Στην αποκατάσταση της γνωστής «τρύπας» που προήλθε από καθίζηση του Ιλισσού στο χώρο στάθμευσης δίπλα από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Ταύρου προχωρά η Περιφέρεια Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 8 Ιουνίου 2023, διασφαλίστηκε η ένταξη και χρηματοδότηση στα εκτελεστέα έργα της Περιφέρειας Αττικής, το έργο αποκατάστασης της καθίζησης του Ιλισού, προϋπολογισμού 1.686.400,00 ευρώ.

Η καθίζηση (η γνωστή «τρύπα») δημιουργήθηκε την 11η Μαΐου 2018, στον χώρο στάθμευσης πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ Ταύρου, σε χώρο ο οποίος ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η οποία έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια.

Ο Δήμος Καλλιθέας με σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων (κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, παρεμβάσεις στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Περιφέρεια Αττικής, παράσταση διαμαρτυρίας στο σημείο καθίζησης) ζητούσε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αποκατάστασης.

Ωστόσο χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και στερούσε παράλληλα από την περιοχή της Χαροκόπου ένα σημαντικό χώρο στάθμευσης.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε: 

«Μετά από διαρκείς αγώνες μας, η Περιφέρεια προχώρησε στην έγκριση του έργου για την αποκατάσταση της καθίζησης του Ιλισού. Χαιρετίζουμε την ενέργεια αυτή και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την ταχύτητα εκτέλεσης του έργου έως την ολοκλήρωσή του»

Comments are closed.