Η περιοδεία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Καλλιθέα – Δηλώσεις

0
1646

Στην Καλλιθέα βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

φωτό: Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε καταστήματα στον κεντρικό δρόμο της πόλης (Ελ. Βενιζέλου) όπου συνομίλησε με εμπόρους, εργαζόμενους και καταναλωτές. Στη συνέχεια με τους συνεργάτες του και τα τοπικά στελέχη του κόμματος του, κατευθύνθηκε προς την πλατεία Κύπρου, όπου συνομίλησε με πολίτες που απολάμβαναν τον καφέ τους, ενώ έκλεισε την παρουσία του επισκεπτόμενος το εκλογικό περίπτερο του Κινήματος στην Πλατεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπου γινόταν αντιληπτός οι πολίτες έσπευδαν να τον χαιρετήσουν και κάποιοι μάλιστα δεν έχασαν την ευκαιρία για μια «σέλφι» μαζί του.

Τον κ. Ανδρουλάκη συνόδευσαν στην περιοδεία του στην Καλλιθέα ο νεοεκλεγείς Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Νότιο Τομέα Αθήνας και εκ νέου υποψήφιος Παύλος Χρηστίδης, η επί σειρά ετών πρώην Βουλευτής και εκ νέου υποψήφια στο Νότιο Τομέα Τόνια Αντωνίου, οι υποψήφιοι Βουλευτές του Κινήματος Νικήτας Αναστόπουλος, Πολύδωρος Συρίγος, Μαρία Τσέλιου, Βαλσαμάκη Αικατερίνη και Χαματζόλας Στυλιανός,ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καλλιθέας Κώστας Αναστασιάδης, ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Ασκούνης, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιάννης Εμιρζάς Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας και Τάσος Καλαφάτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλλιθέας Κώστας Πολυχρονίδης, Ανέστης Φωτόπουλος και Γιώργος Φωτεινόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του, σημείωσε:

«Μια τέτοια τραγική ημέρα που δύο συμπολίτες μας έχασαν άδικα τη ζωή τους, υπογραμμίζοντας τις μεγάλες αδυναμίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την ανάγκη προσωπικού στο ΕΚΑΒ, να στηρίξουμε την υγεία με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να συνεχίζει τους εκβιασμούς και να λέει ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα στον Αύγουστο, γιατί επενδύει ξανά στον φόβο.

Πρέπει με ελπίδα και  προγραμματικό λόγο να απαντήσουμε στα τεράστια ζητήματα που αφορούν το κοινωνικό κράτος. Αυτό πρέπει να γίνει τις επόμενες δυόμισι εβδομάδες, απ’ όλα τα κόμματα, και από τη Νέα Δημοκρατία. Και ας αφήσουμε τα ψεύτικα διλήμματα. Τα είδαμε και την πρώτη Κυριακή, δεν οδήγησαν πουθενά.

Ας δεσμευτούμε για το τι θέλουμε να κάνουμε για την πατρίδα, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για μια ανθεκτική ανταγωνιστική παραγωγική βάση με καλές θέσεις εργασίας για τα ελληνόπουλα και, πάνω απ’ όλα, για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος για δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία.

Αυτές είναι οι προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για να απαντήσουμε στα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Είναι αδιανόητο να περιμένεις 25 εκατομμύρια τουρίστες-ταξιδιώτες και τα νησιά μας να μην έχουν κάλυψη τουλάχιστον δύο και τρεις φορές την ημέρα από το ΕΚΑΒ. Και να ζούμε αυτά τα τραγικά περιστατικά που υπογραμμίζουν τις τεράστιες ανάγκες.

Γι’ αυτό λοιπόν το ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει προγραμματικά. Θα μιλήσει για λύσεις στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και όχι με ψευτοδιλήμματα, που βοηθούν τη Νέα Δημοκρατία, όπως την βοήθησε να πάρει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό με τη στρατηγική του και ο χρυσός χορηγός της, ο κ. Τσίπρας.

Είμαστε εδώ για να είμαστε η αξιόπιστη εναλλακτική προγραμματική αντιπολίτευση, ισχυρή προοδευτική δύναμη. Γι’ αυτό ζητώ από τον ελληνικό λαό να στηρίξει τη νέα προσπάθεια που κάνουμε διότι οι προτάσεις μας λύνουν προβλήματα και δεν διαιωνίζουν τα τεράστια ζητήματα που έχει η χώρα μας».

Comments are closed.