Η Μαζική συμμετοχή απέτρεψε το “εντέλλεσθε” – Αύριο συνάντηση με το Δήμαρχο

0
763

Το σύνθημα μιας άλλης εποχής “λαός ενωμένος ποτέ νικημένος” μπορεί να είναι και ο τίτλος της σημερινής εξέλιξης στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας και τους εργαζόμενους αναφορικά με την πρόθεση του δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου να περάσει από πρωτόκολλο με “εντέλλεσθε” το θέμα της δημιουργίας Αναπτυξιακού Οργανισμού προκειμένου να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Οικονομικής Επιτροπής για συζήτηση και απόφαση.

Μπροστά στην εξέλιξη αυτή ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας αντέδρασε άμεσα και δυναμικά καλώντας τους εργαζόμενους σε έκταση γενική συνέλευση σήμερα Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 7 το πρωί μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο.

Η μαζικη συμμετοχή των εργαζομένων στην έκτακτη γενική συνέλευση στηρίχθηκε από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης καθώς και από την ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Νίκος Τράκας στην παρέμβαση του ουσιαστκά έθεσε την Ομοσπονδία επικεφαλής όποιων ενεργειών για την αποτροπή της ίδρυσης Αναπτυξιακού Οργανισμού στο Δήμο Καλλιθέας λέγοντας αρακτηριστικά “…πως αυτό δεν θα περάσει…”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας Ραφαήλ Μηλιώνης κάλεσε τον δήμαρχο Καλλιθέας να ανακαλέσει το “εντέλλεσθε” και να σταματήσει τις ενέργειες για την δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού. Ο ίδιος χαρακτηριστικά δήλωσε πως καμμία συζήτηση δεν θα δεχθούμε για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν ζητάμε έναν καλλίτερο αναπτυξιακό οργανισμό ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Ο.Τ.Α., μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, το οριστικό τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας Και την  ενίσχυση των Δήμων με επιπλέον οικονομικούς πόρους.

Την πλήρη στήριξη τους εξέφρασαν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Κώστας Ασκούνης, Γιάννης Βακαλόπουλος, Θοδωρής Ψαλιδόπουλος και Χρήστος Ιωαννίδης.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων κατέληξε ομόφωνα στα εξής:

Άμεση αντίδραση απο τον κ. Κάρναβοο

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου ο οποίος δεσμεύτηκε για την απόσυρση του “εντέλλεσθε” και αύριο Τριτη 8 Ιουνίου στις 08:00 θα έχει συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας. 

Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο ζήτημα της ίδρυσης Αναπτυξιακού Οργανισμού θα έχει ακόμη πολλές κινήσεις τόσο σε συνδικαλιστικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό καθώς παραμένει αμείωτη η πρόθεση της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας να προχωρήσει στην ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Comments are closed.