Η Κ.Ε.Δ.Ε. αλλάζει πρόεδρο & ο Νότιος Τομέας έστειλε πέντε Βουλευτές του στη νέα Κυβέρνηση

0
722

Ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις εκλογές της 21ης Ιουνίου

Οι νέοι υπουργοί θα ορκιστούν την Τρίτη, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν οι παραδόσεις – παραλαβές των υπουργείων και την Τετάρτη θα συγκληθεί το πρώτο υπουργικό συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση.

Από τις «εκπλήξεις» της σύνθεσης,  όπως είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ στο neakallithea.gr ο Δημήτρης Παπαστεργίου ο μέχρι πρότινος Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. ο οποίος αναλαμβάνει υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Έτσι πλέον η Κ.Ε.Δ.Ε. καλείται να εκλέξει άμεσα τον επόμενο πρόεδρο της και που δεν αποκλείεται να έχει και άρωμα Καλλιθέας.

Σε ότι αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών που έχει αυτοδιοικητικό αναπληρωτή υπουργό το Θοδωρή Λιβάνιο υπουργός αναλαμβάνει η Νίκη Κεραμέως με υφυπουργούς τη Βιβή Χαραλαμπογιάννη και τον Στάθη Κωνσταντινίδη.

Η εκλογική περιφέρεια που ανήκει και η Καλλιθέα η Β’ 3 του Νότιου Τομέα Αθήνας έχει την τιμητική της καθώς χαρτοφυλάκιο πήραν ο Νίκος Δένδιας (υπουργείο Εθνικής Άμυνας),  ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης (Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης), ο Βασίλης Σπανάκης (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης), ο Χάρης Θεοχάρης (Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών), η Σοφία Βούλτεψη (Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου).

Ο μέχρι πρότινος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έμεινε εκτός κυβερνητικού σχήματος ενώ έκπληξη είναι και η μετακίνηση του Νίκου Δένδια από το Υπουργίο Εξωτερικών, όπου κατά γενική ομολογία ήταν επιτυχημένος, στο Εθνικής Άμυνας.

Η αναρρίχηση του Νίκου Παπαθανάση, αδελφό του αντιδημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη, στη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών συγκαταλέγεται και αυτή στα αξιοσημείωτα του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Comments are closed.