Η ΚΕΔΕ στο πλευρό του «διωκόμενου» Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας – Τι λέει η απόφαση

0
184

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ πήρε θέση στην δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας κατά του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας μετά από ομόφωνο ψήφισμα του σε μήνυση που είχε υποβάλλει πρώην δημοτικός σύμβουλος της «Ελληνικής Αυγής», υιοθετώντας στο σύνολο του το νέο πλέον ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας.

Αναλυτικότερα η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. 

Στην Αθήνα σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00, συνήλθε σε συνεδρίαση, δια ζώσης και κατά τα προβλεπόμενα στις από 11 Μαρτίου 2020 (Α’ 55) και 14 Μαρτίου 2020 (Α’ 64) Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, τις, σε εφαρμογή αυτών, εγκυκλίους και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ διά τηλεδιάσκεψης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε., ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της, κ. Δημητρίου Παπαστεργίου, Δημάρχου Τρικκαίων και υπό την προεδρία του.

Κατά τη συνεδρίαση παρέστησαν οι Δήμαρχοι: Αναστασιάδης Φίλιππος Παγγαίου, Αποστολόπουλος Ηλίας Παπάγου-Χολαργού, Ερωτόκριτος Μιχαήλ Ηρωικής Νήσου Κάσου, Ιωακειμίδης Γεώργιος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κακαλή Μαρία Αγίου Ευστρατίου, Καλογιάννης Απόστολος Λαρισσαίων, Κάρναβος Δημήτριος Καλλιθέας, Κουκάς Κωνσταντίνος Μυκόνου, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος Κατερίνης, Κυρίζογλου Λάζαρος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κωνσταντέλλος Γρηγόριος Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης, Λυμπέρης Ιωάννης Ήλιδας, Μαλούτας Λάζαρος Κοζάνης, Μελετίου Νικόλαος Ασπροπύργου, Παπαναστασίου Γιώργος Αγρινίου, Τσιρογιάννης Χρήστος Αρταίων, Υδραίου Μερώπη-Σπυριδούλα Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Χρυσάφης Αλέξανδρος Σερρών και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλεξόπουλος Γρηγόρης Πατρέων, Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος Ξάνθης, Καφαντάρης Δημήτριος Πύλου- Νέστορος, Μαυραγάνης Αλέξιος Βριλλησίων, Μουράτογλου Ιωάννης Έδεσσας, Μπαρμπάκος Ευάγγελος Καλλιθέας, Μπίρμπας Δημήτριος Αιγάλεω, Τεντόμας Χρήστος Αθηναίων, Τζιαχρήστας Δημήτριος Δομοκού, Τσιάμης Ιωάννης Ορχομενού, Τσιαντής Δημήτριος Λίμνης Πλαστήρα.

Απών ο Δήμαρχος Αθηναίων Μπακογιάννης Κώστας.

Στη συνεδρίαση, επίσης, παρευρίσκεται η κα Θ. Αλεξίου, Προϊσταμένη Νομικής Υπηρεσίας ΚΕΔΕ.

Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία του Σώματος και γενομένης συζητήσεως, πάρθηκε η παρακάτω απόφαση:  

Απόφαση 63η

ΘΕΜΑ: Υιοθέτηση ψηφίσματος Δήμου Καλλιθέας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ άκουσε εισήγηση από τον κ. Ι. Καραγιάννη, Γενικό Διευθυντή της ΚΕΔΕ, σχετικά με το Ψήφισμα του Δήμου Καλλιθέας που αφορά στην κλήτευση σε δίκη 37 δημοτικών συμβούλων, ύστερα από μήνυση πρώην δημοτικού συμβούλου και επικεφαλή της παράταξης «Ελληνική Αυγή», για υποτιθέμενη συκοφαντική δυσφήμιση με αφορμή ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου σε τρεις εκπροσώπους της «Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας» που είχαν μηνυθεί από τον ίδιο σύμβουλο και αφού έλαβε γνώση του ανωτέρω Ψηφίσματος,
ύστερα από διαλογική συζήτηση

Αποφασίζει ομόφωνα

Υιοθετεί το Ψήφισμα του Δήμου Καλλιθέας που αφορά στην κλήτευση σε δίκη 37 δημοτικών συμβούλων, το οποίο επισυνάπτεται.
 

Το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας καταδικάζει την κλήτευση σε δίκη 37 δημοτικών συμβούλων, ύστερα από μήνυση του πρώην δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Ελληνικής Αυγής» Τρύφωνα Μπουγά. Η μήνυση για υποτιθέμενη συκοφαντική δυσφήμιση έγινε με αφορμή ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού συμβουλίου στις 23/9/2019 σε τρεις εκπροσώπους της «Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας» που είχαν μηνυθεί αρχικά από τον ίδιο σύμβουλο. Το συγκεκριμένο ψήφισμα υπερψηφίστηκε από όλους τους συμβούλους πλην του ίδιου.

Είναι πολιτικά απαράδεκτο να καλούνται ως κατηγορούμενοι σε δίκη δημοτικοί σύμβουλοι με ανυπόστατες κατηγορίες από τον συγκεκριμένο πρώην δημοτικό σύμβουλο στηριγμένο επίσημα από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» και φερόμενο υποψήφιο βουλευτή με το κόμμα του καταδικασμένου Κασιδιάρη στις επερχόμενες εκλογές.

Καλούμε όλους τους φορείς της πολιτείας (Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, Κ.Ε.Δ.Ε., περιφερειακές και δημοτικές αρχές) να καταδικάσουν την πρωτοφανή αυτή ενέργεια που προσβάλλει όχι μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας αλλά και το σύνολο του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ζητάμε να παυτεί τώρα οποιαδήποτε δίωξη των αιρετών συμβούλων και να μην παραπεμφθούν σε δίκη.
Σε περίπτωση δε, που δεν επιτευχθεί αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί σύσσωμο κατά την διάρκεια της δίκης, υποστηρίζοντας τους κατηγορούμενους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας εκφράζοντας την ιστορική φυσιογνωμία της πόλης μας, σεβόμενο του αγώνες και τα δημοκρατικά αισθήματα των κατοίκων της, θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε φωνή που αναπαράγει το μίσος, τον φασισμό και τον ρατσισμό.

Comments are closed.