«Η καρδιά μου λέει να μείνω, αλλά πρέπει να αλλάξουν πράγματα»

0
2788

Ο άνθρωπος που πήρε την Καλλιθέα στα μέσα της σεζόν και κατάφερε να την κρατήσει κατηγορία είναι ο Νίκος Παντέλης! Ο έμπειρος προπονητής για μία ακόμη φορά κλήθηκε να σώσει την κατάσταση και το έκανε!

Έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΦΩΣ» και μίλησε για τη φετινή σεζόν, αλλά και το μέλλον:

«Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου “στρατιώτη” της Καλλιθέας. Όποτε μου έχει ζητηθεί έχω βοηθήσει την ομάδα και γενικά αισθάνομαι τον σύλλογο σαν δεύτερο σπίτι μου. Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε την βοήθειά μου και εγώ ανταποκρίθηκα. Όταν αγαπάς μία ομάδα αισθάνεσαι υποχρεωμένος να την βοηθήσεις. Με κάποιες προσθαφαιρέσεις που κάναμε επαναφέραμε τις ισορροπίες. Θεωρώ ότι είχαμε πρωταγωνιστικό ρόλο στον δεύτερο γύρο και όπως έχω ξαναπεί, αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη».

Πως κρίνεται την πορεία από την μέρα που αναλάβατε;
Είναι θετικό το γεγονός ότι η ομάδα δεν έπεσε στα τοπικά, νομίζω όμως ότι αυτή η χρονιά θα πρέπει να γίνει μάθημα, ώστε να μην γίνουν τα ίδια λάθη και η ομάδα να αποκτήσει ξανά πρωταγωνιστικούς στόχους όπως επιβάλει η ιστορία της. Με εμένα και την Καλλιθέα, υπάρχει ένα παράδοξο. Έχω έρθει τόσες φορές συνήθως σε δύσκολες καταστάσεις. Αλλά πάντα τα καταφέρνουμε. Μίλησα με τον κ. Παπαδόπουλο του είπα χρειάζομαι και την δική του βοήθεια. Κακά τα ψέματα και αυτός ο άνθρωπος έτρεχε μόνος τους. Κάναμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις και θεωρώ ότι στα τελευταία παιχνίδια πραγματοποιήσαμε πορεία πρωταθλητισμού.

Δεν θα μπορούσα να μην σας ρωτήσω για το μέλλον σας στον πάγκο της Καλλιθέας…
Δεν έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις. Εγώ είπα και στον πρόεδρο ότι θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Θα πρέπει όμως να υπάρχουν οι δυνατότητες ώστε η ομάδα να έχει μία καλή πορεία προς τα πάνω. Το θέμα εδώ θα είναι ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε τον πρόεδρο εφόσον ο ίδιος θελήσει να παραμείνει, γιατί θα σου πω ειλικρινά τους τελευταίους δύο μήνες δεν ήμουν μόνο προπονητής. Είχα και άλλα καθήκοντα. Νομίζω ότι χρειάζονται και άλλοι άνθρωποι ώστε να μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά την Καλλιθέα.

Παρόλα αυτά, εσείς θέλετε να παραμείνετε…
Αν θα σου μιλήσω με την καρδιά μου, τότε ναι θέλω να κάτσω. Το θέμα είναι να μπορέσει να γίνει κάτι καλό. Βεβαίως και θα με ενδιέφερε να παραμείνω με άλλες προοπτικές. Θα συζητήσουμε να δούμε ότι υπάρχουν αυτά τα εχέγγυα, γιατί κακά τα ψέματα δεν είναι κάθε χρόνο του Αϊ – Γιαννιού, θα πρέπει να δημιουργηθεί μία ισχυρή ομάδα. Με τον πρόεδρο το έχουμε συζητήσει. Ότι πρώτα θα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη, να φτιάξεις ένα ισχυρό σύνολο που να έχει βάσεις και μετά να οριοθετήσεις τους στόχους σου.

Για τον κόσμο της ομάδας…
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο. Έχω ιδιαίτερο δέσιμο μαζί του. Από την πρώτη μέρα με έχει αποδεχτεί. Πικράθηκε αλλά παρέμεινε κοντά στην Καλλιθέα. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, τους ποδοσφαιριστές γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Επίσης τον κ. Μητσόπουλο, τον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Μπονόβα. Όλοι οι παραπάνω έχουν μερίδιο ευθύνης στο γεγονός ότι η ομάδα παρέμεινε. Εύχομαι του χρόνου μία καλύτερη πορεία».

«Οι αναδιαρθρώσεις θα πρέπει να γίνονται από κάτω προς τα πάνω…»

Παράλληλα ρωτήσαμε τον κόουτς Παντέλη για το θέμα της πολυσυζητημένης αναδιάρθρωσης. Ο ίδιος τόνισε πως είναι κατά αυτής με τον τρόπο που γίνεται και εξέφρασε την άποψή του ότι θα πρέπει να γίνεται από κάτω προς τα πάνω και όχι το αντίστροφο: «Εγώ είμαι κατά της αναδιάρθρωσης, όπως γίνεται. Ποτέ δεν γίνεται αναδιάρθρωση από πάνω προς τα κάτω. Θα πρέπει να γίνεται από κάτω προς τα πάνω. Σκεφτείτε αυτήν την στιγμή η Καλλιθέα να ήταν πρωταθλήτρια. Στην ουσία θα παρέμενε στην ίδια κατηγορία. Δεύτερον, για όλους αυτούς που ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο, η Γ’ Εθνική πλέον δεν είναι πρωτάθλημα. Αυτό που παίζαμε ήταν ένα τουρνουά.

Δεν ρώτησε κανένας τις ομάδες τώρα που τελείωσε η Γ’ Εθνική, τι θα κάνουν οι ποδοσφαιριστές. Έχουν τρεισήμισι μήνες αποχή. Πως θα κρατήσεις έναν ποδοσφαιριστή χωρίς να παίζει μπάλα. Ή όπως θέλουν να κάνουν τώρα τις μεγαλύτερες κατηγορίες με πλέι οφ και πλέι άουτ. Καταρχάς αυτό το μοντέλο έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει. Για μένα, θα μπορούσε κάλλιστα να υπήρχε μία άλλου είδους αναδιάρθρωση. Θα μπορούσε η Β’ Εθνική όπως γινόταν παλιά να γίνει σε δύο ομίλους, με την έννοια να ελαχιστοποιηθούν τα έξοδα και βέβαια να υπάρχει και ανάλογο ενδιαφέρον.

Που έχει ακουστεί να υποβιβάζεσαι και να πέφτεις δύο κατηγορίες; Η που έχει ακουστεί να προβιβάζεται μία ομάδα και ουσιαστικά να παραμένει στην ίδια κατηγορία; Η βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι μόνο η Α’ Εθνική. Τα κίνητρα πρέπει να είναι από τις κάτω κατηγορίες για να μπορέσουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο».

Comments are closed.