Η Καλλιθέα γύρισε σελίδα – Μεγάλη ανατροπή και Δήμαρχος με την «πρώτη» ο Κώστας Ασκούνης

0
1175

Καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή πέτυχε ο Κώστας Ασκούνης με την αποχή να φθάνει στο 58,84% έναντι της εκλογής του Δημήτρη Κάρναβου το 2019 που είχε φθάσει στο 61,07%. 

Η Καλλιθέα έκανε μια ανεπανάληπτη ανατροπή καθώς οι πολίτες της ψήφισαν έναν γνώριμο τους, τον πρώην Δήμαρχο Κώστα Ασκούνη, ο οποίος κυριολεκτικά θριάμβευσε επί του απερχόμενου Δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου με ποσοστό 46,05% έναντι 39,76%.

Η θριαμβευτική επανεκλογή του Κώστα Ασκούνη, μετά από την περιπέτεια υγείας που είχε, και τον κράτησε «εκτός μάχης» για πέντε ολόκληρα χρόνια, ήταν το μεγάλο «μπαμ» των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του 2023 που «έριξε» στον «κουβά» GPO και στοιχηματικές. 

Ειδικότερα στη δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο κ. Κάρναβος φαινόταν να συγκεντρώνει ποσοστό 42% έναντι 27,7% του Κώστα Ασκούνη, 5,7% του Γιάννη Βακαλόπουλου και 5% του Χρήστου Ιωαννίδη.

Αρκετά σημαντικό μάλιστα, επισημαινόταν στην έρευνα, ότι ήταν το  κομμάτι των αναποφάσιστων ψηφοφόρων που έδειχνε να φτάνει στο 17%.

Μάλιστα στο ερώτημα «ποιος πιστεύεται ότι θα εκλεγεί δήμαρχος» ο εν ενεργεία Δήμαρχος, Δημήτρης Κάρναβος φερόταν να παίρνει σχεδόν έναν στους δύο δημότες Καλλιθέας (48,6%) ενώ ο προηγούμενος Δήμαρχος, Κώστας Ασκούνης να φτάνει το 19,6%.

Ωστόσο την ίδια στιγμή στο επιτελείο του νέου πλέον Δημάρχου Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, σύμφωνα με πληροφορίεςείχαν αντίστοιχη δημοσκόπηση που έδειχνε τα εντελώς αντίθετα, γεγονός που δεν τους έκανε να αποπροσανατολιστούνε από την έρευνα της GPO, συνεχίζοντας έτσι το δικό τους σχεδιασμό που εκ του αποτελέσματος φάνηκε να τους δικαιώνει αυτή τους η επιλογή.

Κάπως έτσι η Καλλιθέα έφτασε στις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου εκλέγοντας Δήμαρχο της για τα επόμενα πέντε χρόνια, τόση είναι η θητεία, τον Κώστα Ασκούνη από την πρώτη κιόλας Κυριακή.

Σε ότι αφορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εκλογικής αναμέτρησης είναι η αποχή η οποία άγγιξε το 58,84% έναντι των Δημοτικών Εκλογών του 2019 όπου ο απερχόμενος Δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος είχε εκλεγεί με την αποχή να καταγράφει ποσοστό ρεκόρ 61,07%.

Τα τελικά αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών του 2023

Τα τελικά αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών του 2019

Comments are closed.