Η Καλλιθέα αποχαιρετά τον «Όμηρο» της φωτογραφίας Στέλιο Μωραΐτη

0
233

Η Καλλιθέα συνεχίζει να μετρά απώλειες καθώς μετά του Θοδωρή Ψαλιδόπουλου και του Αντώνη Μιχελή ήρθε να προστεθεί και αυτή του καλλιτέχνη – φωτογράφου Στέλιου Μωραΐτη.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας  Ανδρεόπουλος

Ο Στέλιος Μωραΐτης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την φωτογραφία σε ηλικία 21 ετών, αυτοδίδακτος ο ίδιος έμαθε την τέχνη του σκοτεινού θαλάμου από τον Κώστα Σακαδάκη στα εργαστήρια της Φίνος Φιλμ.

Ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων ξεκίνησε να δίνει διαλέξεις για την ιστορία της φωτογραφίας σε σχολεία της Καλλιθέας.

Ο ίδιος ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της επαρχίας προκειμένου να μιλήσει για τις τεχνικές φωτογραφίσεις αλλά κυρίως της εικονοληψίας.

Έγραψε αρκετά άρθρα στο φωτογραφικό δελτίο του Σ.Ε.Φ.Ε. και έκανε την μετάφραση σε άρθρα που αφορούσαν το ρετούς της φωτογραφίας.

Στο επετειακό τεύχος της ΦΩΤΟγραφίδας για τα 80 χρόνια της Ε.Κ.Φ.Α. Έγραψε την ιστορική αναδρομή του σωματείου μέσα από τα πρακτικά και τις αφηγήσεις παλαιών φωτογραφιών. Ο Στέλιος Μωραΐτης διετέλεσε γραμματέας και πρόεδρος της ΕΚΠΑ καθώς και γραμματέας της Π.Ο.Φ. και του συνεταιρισμού.

Οι Συνάδελφοι του τον αποκάλεσαν όμηρο της φωτογραφίας.

Το τελευταίο αντίο για το Στέλιο Μωραΐτη τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 στις 13:15 στο Νεκροταφείο Νίκαιας.

Comments are closed.