Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας καταδικάζει τη βεβήλωση του μνημείου του Σοβιετικού Στρατιώτη

0
259

Την απαράδεκτη ενέργεια της βεβήλωσης του μνημείου του Σοβιετικού Στρατιώτη, που βρίσκεται στην Καλλιθέα, καταδικάζει με ανακοίνωση της η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Εργατικής Λέσχης 

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια της βεβήλωσης του μνημείου του Σοβιετικού Στρατιώτη στην περιοχή μας από φασίστες. Χρησιμοποιώντας ναζιστικά σύμβολα και την λέξη “AZOV” (προφανώς αναφορά στα ναζιστικά τάγματα της Ουκρανίας), φασίστες βεβήλωσαν το μνημείο σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα στην περιοχή μας, το οποίο είχε στηθεί προς τιμήν τριών Σοβιετικών στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού, που πολέμησαν στο πλευρό του 2ου Λόχου Καλλιθέας του ΕΛΑΣ.

Ο φασισμός που γεννιέται μέσα από την φτώχεια, την ανεργία, την οικονομική κρίση και γενικά τα αδιέξοδα που γεννά ο καπιταλισμός, δεν πρόσφερε, ούτε θα προσφέρει ποτέ λύση στις ανάγκες του λαού, αντιθέτως φέρνει μόνο πόλεμο και αίμα.

Στην Καλλιθέα της αντίστασης και της προσφυγιάς δεν χωράνε νοσταλγοί του Χίτλερ και των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα θα μας βρουν απέναντι τους και θα ξαναγυρίσουν εκεί που ανήκουν, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Στην Καλλιθέα της αντίστασης και της προσφυγιάς πάντα θα πολεμάμε ενάντια στους φασίστες, τον πόλεμο, την φτώχεια, την ακρίβεια, την αδικία, και θα παλεύουμε για την ειρηνική συμβίωση των λαών που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. 

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Comments are closed.