Η «επίθεση» Πατούλη δεν συνάδει με το θεσμό του Περιφερειάρχη, του πρ. Δημάρχου & του πρ. Προέδρου της ΚΕΔΕ

Στην αντεπίθεση περνούν οι Δήμαρχοι Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου, Δημήτρης ΚάρναβοςΑνδρέας Ευθυμίου, οι οποίοι απαντώντας στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, με αφορμή την απαράδεκτη ανακοίνωση της Περιφέρειας για το κοινό ψήφισμα των Δημοτικών Συμβουλίων, χαρακτήρισαν «πρωτοφανή την επίθεση εναντίων αιρετών Δημοτικών Συμβούλων των δύο Δήμων»

Οι δύο Δήμαρχοι δεν περιορίζονται στο να χαρακτηρίσουν απαράδεκτη την ανακοίνωση της Περιφέρειας αλλά «χτυπούν» απευθείας και τον εμπνευστή της, τον κ. Πατούλη, κάνοντας λόγο για «…επίθεση πρωτόγνωρη στην ιστορία του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας και δεν συνάδει με το θεσμό του Περιφερειάρχη, ούτε βέβαια με την ιδιότητα του πρώην Δημάρχου και πρώην Προέδρου της ΚΕΔΕ…».

Προφανώς ο Περιφερειάρχης Αττικής χωρίς να το καταλάβει με την ακατανόητη ενέργεια του, να «επιτεθεί» στα δύο Δημοτικά Συμβούλια, έφερε στην επιφάνεια και πάλι όλα όσα επί τρία χρόνια Δήμαρχοι και Δημοτικές Παρατάξεις του «χρέωναν» τόσο ως προς τις αναίτιες καθυστερήσεις όσο και ως προς τις δημόσιες δεσμεύσεις που ο ίδιος αναλάμβανε απέναντι σε υπουργούς της Κυβέρνησης (Θεοδωρικάκος – Πέτσας) αλλά και σε αρχηγούς Κομμάτων που επισκέφθηκαν το έργο (Φώφη Γεννηματά), χάνοντας παράλληλα και τους ελάχιστους υποστηρικτές τους.

Οι κ.κ. Κάρναβος και Ευθυμίου ακόμη θέτουν εκ νέου τις «κόκκινες γραμμές» των Δήμων ως προς τα έργα του Παραλιακού Μετώπου επισημαίνοντας πως «…είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι το συμφέρον των Δήμων και των δημοτών μας δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν…».

Τέλος οι Δήμαρχοι ξεκαθαρίζουν πως «…δεν θέλουμε η αντιπαράθεσή μας να είναι με τους αιρετούς αλλά με τα πραγματικά προβλήματα…» και καλούν την Περιφέρεια Αττικής «…να ακούσει τη φωνή της αυτοδιοίκησης και να επιταχύνει τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου».

Η κοινή δήλωση των Δημάρχων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου σηματοδοτεί εξελίξεις, κάτι που αναμένεται να πυροδοτήσει και νέες αντιδράσεις, αν ο Περιφερειάρχης Αττικής δεν αλλάξει στάση απέναντι στους δύο Δήμους και επιμείνει στην οξεία αντιπαράθεση, την οποία, ο ίδιος ο κ. Πατούλης, έτσι κι αλλιώς επέλεξε.

Αναλυτικότερα η Κοινή Δήλωση 

Κοινή δήλωση των Δημάρχων Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου και Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, με αφορμή την απαράδεκτη ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για το κοινό ψήφισμα των Δημοτικών Συμβουλίων μας.

«Μεγάλη και οδυνηρή έκπληξη προκαλεί η πρωτοφανής επίθεση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη εναντίον των αιρετών Δημάρχων Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου και των αιρετών Δημοτικών  Συμβούλων των δύο Δήμων, επειδή διεκδικούμε το αυτονόητο για τους δημότες μας, την υλοποίηση δηλαδή του έργου ανάπλασης του Φαληρικού όρμου!

Η επίθεση αυτή είναι πρωτόγνωρη στην ιστορία του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας και δεν συνάδει με το θεσμό του Περιφερειάρχη, ούτε βέβαια με την ιδιότητα του πρώην Δημάρχου και πρώην Προέδρου της ΚΕΔΕ!

Αντί να απαντά η Περιφέρεια στο γιατί δόθηκαν συνεχείς παρατάσεις για την ολοκλήρωση της Α’ φάσης του έργου που ακόμα… δεν έχει ολοκληρωθεί…

Αντί να απολογείται γιατί δεν τήρησε καμία δέσμευσή του για δημοπράτηση  της Β΄ φάσης -από το 2020 μέχρι σήμερα όπως διαρκώς υποσχόταν.

Αντί να απομακρύνει τα «μπάζα – βουνό», την στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες και για  παράνομη μεταφορά επιπλέον ποσοτήτων μπαζών στον χώρο του έργου.

Αντί να απαντήσει για τα 2,5 χρόνια αδικαιολόγητης καθυστέρησης της δημοπράτησης του αντιπλημμυρικού έργου στον Ιλισό.

Αντί να διασφαλίσει την διατήρηση των τόσο πολύτιμων για τους δήμους μας αθλητικών εγκαταστάσεων, δυστυχώς επιτίθεται σε συναδέλφους του αιρετούς του Α’ βαθμού αυτοδιοίκησης.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι το συμφέρον των Δήμων και των δημοτών μας δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν.

Και δεν δεχόμαστε να παραμείνει τα επόμενα χρόνια αυτή η άθλια, απαράδεκτη και αποκρουστική εικόνα που θίγει την αισθητική και δημόσια υγεία των δημοτών μας, υποβαθμίζοντας το περιβάλλον και τη ζωή των παιδιών μας.

Ο κύριος Περιφερειάρχης αντί να επιτίθεται στους εκλεγμένους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους… «περί έκδοσης ψηφίσματος – παρωδία», θα  έπρεπε να ξαναδιαβάσει τις αλλεπάλληλες και ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις του για τη δημοπράτηση  της Β’ Φάσης του έργου, – είτε σε Υπουργούς της Κυβέρνησης, είτε σε αρχηγούς Κομμάτων που επισκέφθηκαν το έργο – μήπως και κατανοήσει τη δικαιολογημένη αγωνία μας.

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από τα αυτονόητα:  σεβασμός στους Δήμους, θεσμική συμπεριφορά, ουσιαστικές δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα, αλήθειες και όχι συνεχείς υπεκφυγές.

Εμείς δεν θέλουμε η αντιπαράθεσή μας να είναι με τους αιρετούς αλλά με τα πραγματικά προβλήματα.

Καλούμε και πάλι την Περιφέρεια Αττικής να ακούσει τη φωνή της αυτοδιοίκησης και να επιταχύνει τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου».

21  3  2023

Comments are closed.